7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kobra başlı baston modası

Ahlat'ta üretilen dünyaca ünlü Ahlat bastonlarında bu yılın modasının 'Kobra' başlı motifle yapılan bıçaklı veya bıçaksız bastonlar olduğu belirtildi.

Baston ustası Refai Gökbulak, geçtiğimiz yıl 'Selçuklu Kartalı' motifli bastonların revaçta olduğunu, bu yıl ise tercihin değiştiğini söyledi. Gökbulak, bu yıl bastonlarda 'Kobra' başlıklara daha çok rağbet edildiğini, talebin bu yönde geldiğini belirterek çalışmalarını buna göre yapmaya başladıklarını anlattı. Gökbulak, "Kobra başlı bastonların üretimine hız verdik ve bunu 2006 yılı ilkbahar ve yaz modası olarak belirledik. Turizm sezonu açılmadan bu yönde birçok sipariş aldık. Kısacası 2006 yılında Ahlat bastonları Türkiye ve dünya pazarına 'Kobra' başlıklı baston ile girecek" dedi.

Kobra başlı bastonları ağaç ve kemikten olarak iki ayrı model olarak ürettiklerini belirten Gökbulak, "Bunları da bıçaklı ve bıçaksız olarak iki ayrı şekilde üretiyoruz. Dileyen bıçaklı, dileyen bıçaksız türünü tercih ediyor. Kobra başlı bir bastonu yaklaşık bir hafta sürede bitiriyoruz. Tamamen el emeğiyle ürettiğimiz bastonları ağaç, kemik, bıçaklı veya bıçaksız olarak ayrı kategorilerde 50 YTL ile bin 500 YTL arasında değişen fiyatlarda pazarlamaktayız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 18:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?