8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Mağdurlara tazminat ödendi

Bitlis Valiliği, ilçe ve köylerden 5233 sayılı Terörden ve Terörle Mücadeleden Doğan Maddi Zararların Tazminine Dair Kanun doğrultusunda başvuruda bulunan 8500 kişiden dosyaları incelenen 1000 kişiye 3 milyon YTL ödeme yaptı.

Terörden zarar gördükleri iddiasıyla başvuran 8500 vatandaşın başvuruları Bitlis Valiliği tarafından oluşturulan komisyon tarafından değerlendiriliyor. Bayındırlık ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon her ay 8 kez toplantı yaparak dosyaları tek tek incelerken bugüne kadar 8 bin 500 dosyadan 1000'i sonuçlandırıldı. Terörden zarar gördükleri belirlenen bu kişilere 3 milyon YTL ödeme yapıldı.

Bitlis Vali Yardımcısı Yasin Öztürk, terörden dolayı zarar gören ve müracaatta bulunan vatandaşların zararlarının tazmini için oluşturulan komisyonun çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü söyledi. Ölüm, yaralanma, sakatlanma ve maddi zararlar şeklindeki başvuruları, görülen zararın durumuna göre karar verildiğini belirten Vali Yardımcısı Öztürk, şunları söyledi:

“Terör olayında hayatını kaybedenlere 15 bin YTL, yaralanma durumunda doktor tarafından verilen iş görmez raporuna, sakatlanmada yine doktordan alınmış heyet raporunun derecesine göre tazminat miktarı belirleyip ödeme yapmaktayız. Aracı, hayvanı ve evi zarar görenlere ve ulaşamamadan dolayı tarlasını ve ağacını kullanamayanlara da yine bilirkişi raporlarına göre tazminat ödeniyor. Terör mağduru vatandaşlarımızın yaralarını sarmak amacı ile devlet olarak gerekenleri yapmaya çalışmaktayız.”
Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Çarşamba 14:41:46
Güncelleme :15 Mart 2006 Çarşamba 14:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?