7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Sendikadan Tekel tepkisi

Bitlis Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı Murat Can Yenisöz, TEKEL'e bağlı Bitlis Dağıtım ve Pazarlama Başmüdürlüğü'nün kapanmaması için sonuna kadar mücadele vereceklerini belirterek, "Biz buna boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Bitlis Dağıtım ve Pazarlama Başmüdürlüğü'nün kapanacağı konusundaki iddialara karşı Bitlis Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı Murat Can Yenisöz, yazılı bir açıklama yaptı. Yenisöz, yaptığı açıklamada, TEKEL Yönetim Kurulu ve Özelleştirme İdaresi Yüksek Kurulu tarafından satış kriterleri iddiaları göz önüne alınarak 42 pazarlama ve dağıtım başmüdürlüğünün kapatılması gündeme geldiğini belirtti. Yenisöz, bunların arasında Bitlis Dağıtım ve Pazarlama Başmüdürlüğü'nün de bulunduğunu kaydederek, "Konuyu duyar duymaz milletvekillerimizi aradık. Bilgi vererek ilgileneceklerini belirtti. Bitlis'te sigara fabrikası olmasına rağmen başmüdürlüğümüzün kapatılma kararının yanlış bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. Bitlis TEKEL Tütün ve Sigara Fabrikası ayda yaklaşık 80 ton sigara üretiyor. Bu durum sadece ili değil Türkiye pazar dağıtımını da çok olumsuz etkileyecektir.

 Milletvekillerimize, başmüdürlüğünün kapanması Türkiye genelinde TEKEL'in de büyük ölçüde pazar payı kaybedeceğini düşündüğümüzü dile getirdim" dedi. Kapatılma konusunda duyarsız kalmayacaklarını belirten Yenisöz, "Başmüdürlüğümüzün geçmişte birçok müdürlüğün Van'a bağlanmasını örnek görüp, boyun eğmeyeceğiz. İlk günkü girişimlerimizden belli ettirip, sonuna kadar mücadele edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Ancak kapanmasını bile düşünmediğimiz pazarlama ve dağıtım başmüdürlüğümüz kapatılsa bile bu durum, 290 memur ve işçisi ile tüm faaliyetleri devam eden Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü'nü ve 240 memur ile işçisi bulunan Bitlis TEKEL Sigara Fabrikası'nı etkilemeyecektir. Bu iki kurumumuz yine çalışmalarına devam edecektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 19:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?