6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Tam takır binaya, tekmili birden açılış

Hizan İlçesi Kolludere beldesinde belediye ve halk işbirliğiyle yapılan sağlık ocağı törenle hizmete açıldı. Hiçbir sağlık personeli ve tıbbi malzemesi bulunmayan sağlık ocağının açılışı, Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu tarafından yapıldı.

Sağlık ocağının açılış törenine, Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Türköz, Hizan Kaymakamı Yavuz Güneri, Bitlis Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Zafer Cengiz, kurum amirleri ve belde sakinleri katıldı.

Törende konuşan Kolludere Belediye Başkanı Şerafettin İnan, kendi imkanları ve halkında büyük desteğiyle sağlık ocaklarını tamamlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti. İnan, personel ve tıbbi malzeme konusunda yetkililerin destek vermesi gerektiğini belirterek, "Beldemiz 1992 yılında kurulmuş ve Hizan ilçe merkezinde 32 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Son 10 yıl içerisinde bölgede meydana gelen olaylar nedeniyle Kolludere'ye hizmet gelmemiştir. Yolumuz bile yoktur. 2004 yılında başlanan sağlık ocağını valilik, belediyemiz ve değerli belde halkımızın destekleriyle bitirmiş bulunmaktayız.

Biz hizmet binasını bitirdik ancak, beldemize yol, ocağımıza da personel ve tıbbi malzemeleri de verecek olan sizlersiniz" dedi. Daha sonra konuşan Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu ise ilk kez Kolludere'ye gelmekten ve bu coşkuyu yaşamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hacımustafaoğlu, personel ve malzeme sıkıntısını gidermeye çalışacaklarını belirterek, "Kolludere beldesinin bugüne kadar ilerlemede hızlanmamasının en büyük sebebi yolu olsa gerek. Gelirken gördüğümüz yol yüzünden yıllarca buraya hizmet gelmemiştir.

Bir yere sağlıklı ulaşılamıyorsa oraya hizmet götürmek devlet imkanlarından faydalanmasının olanağı kısıtlı oluyor. Belediye başkanının burada güzel çalışmaları var. İlköğretim okulundan sonra buraya ilk kez bir tesis yapılıyor. İkisinin de yapılmasında en büyük pay belediye ve kaymakamlığındır.

İmkanlarını zorlayarak bu sağlık ocağını yapan belediye başkanı bununla yetinmeyip, bir de belediye hizmet binası temeli atıyor.

Bu çalışmalarından dolayı kendisini kutluyorum. Sağlık ocağını hizmete sunduk, ama tam yetiştiremedik. Daha malzemeleri ve sağlık personeli yok.

Malzemeleri önümüzdeki haftaya tamamlamaya çalışacağız. Doktor sorununu da çözmeye çalışacağız. Ama bu tesisin bu belde insanına önemli hizmetler vereceğine inanıyorum" şeklide konuştu.

Sağlık ocağı ile iki lojmandan oluşan ve tıbbi malzemeyle sağlık personelinin bulunmadığı binanın, yerel imkanlar kullanılarak 170 milyar liraya mal edildiği belirtildi. Sağlık ocağı açılışından sonra yeni belediye binasının temeli atıldı.

Öte yandan, törene katılan misafirlere belediye tarafından öğle yemeği de ikram edildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 14:19:23
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 17:12:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?