6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Tarihi mezarlığı gençler temizliyor

Bitlis Gençlik Meclisi (BİGEM) üyeleri tarafından tarihi Mircatlık Mezarlığı'nda temizlik çalışması yapılıyor.

Selçuklu, Osmanlı ve günümüze ait mezarların bulunduğu Mircatlık Mezarlığı'nda temizlik çalışmalara devam ettiklerini söyleyen BİGEM Başkanı Veysi Oruk, mezarlıklara yeteri kadar önemin verilmediğini belirtti. Oruk, amaçlarının tarihi yapıları korumak olduğunu ve buna mezarlıktan başladıklarını belirterek, "Gençlik Meclisi olarak geçtiğimiz ay mezarlıkta başlattığımız temizlik çalışmalarına yine devam ediyoruz. Üyelerimizle birlikte mezarlardaki otları, odunları, taşları temizliyoruz. Güzel bir bakım vereceğiz. Bu mezardan sonra diğer mezarlara da başlayacağız. Ancak genel amacımız geniş bir gençlik katılımını sağlamak ve halkımızı da yanımıza alıp tarihi yapıları korumaktır. Ayrıca yine çevremizi temiz tutmak ve bu konuda yine halkı da yanımıza almayı düşünüyoruz" dedi.

Muştakbaba Mahalle Muhtarı Maşallah Daşizi ise gençler tarafından mezarlıkta yapılan çalışmaları belediyeden beklediklerini belirtti. Muhtar Daşizi, bu mezarlığın daha bir çok sorunu olduğunu belirterek, "Mezarlık içinde insanların yürüyebileceği yolların yapılması gerek. Duvarlarının onarımda geçirilmesi gerekiyor. Bize destek versinler biz yapalım. Şu anda burada yapılan temizlik çalışması çok yerinde ve bu gençlere mahalleli adına teşekkür ederim" şeklide konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 14:38:18
Güncelleme :19 Eylül 2005 Pazartesi 14:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayse gürbüz IP: 85.100.215.xxx Tarih : 1.02.2008 11:25:06

çok saçma bir çalışma öen ölmüştür siz yaşayan insanların bulunduğu bölgeleri temizleyin en azından ilinize gelenler çöple gömülmüş bir il diye söz etmezler,mantıklı işlerle uğraşalım lütfen