7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Yardımlar tembelleştiriyor

Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, çeşitli kurumlardan yapılan yardımlar nedeniyle vatandaşların tembelliğe alıştığını öne sürerek, esnafın bile artık mallarını indirecek hamal bulamamaktan yakındığını söyledi. Başkan Özdemir, "Çok sayıdaki gerçek fakirler ise utandıkları için müracaatta bulunamıyor" diye konuştu.

Bitlis Belediye Başkanı Özdemir, vatandaşların 'nasıl olsa yardımlar gelecek' düşüncesiyle çalışmak istemediklerini ileri sürdü. Başkan Özdemir, yardım talebi için kendilerine her gün sayısız dilekçe verildiğini belirterek, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Bitlis Feneri ve buna benzer yardım kuruluşları vatandaşlara sürekli olarak yardım ediyor.

Böyle olunca da vatandaşlarımız artık çalışmak istemiyor. Yardım geleceğini bildiğinden kendini yormuyor ve tembelliğe alışıyor. Bize her gün sayısız dilekçe geliyor. Esnaf bile artık mallarını indirecek hamal bulamadıklarını belirtiyor. Bu vahim bir durum. Artık hamal bile bulmak zorlaştı" dedi.

Yardımların çoğunun gerçek fakirlere ulaşmadığına da işaret eden Cevdet Özdemir, "Çok sayıdaki gerçek fakir müracaatta bulunmuyor; çünkü utanıyor. Ama öbür tarafta zengin olanlar bile yardım talebinde bulunuyor. Çoğu yardımlar gerçek fakire ulaşmıyor. Belki bunu kısa vadede değil; ama uzun vadede çözebiliriz.

Bitlis'in kurtuluşu turizme bağlı. Eğer biz burada yaz ve kış turizmini canlandırabilirsek, o zaman işsizliği de azaltabiliriz. Böyle olunca da artık insanlarımız yeniden eskisi gibi çalışmaya ve üretmeyle başlar" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 11:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?