7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Yollar köstebek yuvasına döndü

Bitlis'in Ahlat İlçe Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ayvaz Canevi, AK Parti Bitlis Milletvekili Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen'nin görevinden ayrılışının ardından, bölgedeki karayollarının bakım ve onarımlarının ihmal edildiğini söyledi. 

E-5 karayolu ağındaki Ahlat civarındaki bu yol güzergahında uluslararası taşımacılık yapıldığını belirten Canevi, karayolları ekiplerinin yol kırıklarına yama yapmaya çalıştıklarını, ancak bunun yetersiz olduğunu ifade etti. 

Yetkililerin yolların bakım ve onarımlarını acilen hızlandırmaları gerektiğini kaydeden Canevi, ağır kış şartları ve yağmurdan etkilenen yolların adeta köstebek yuvasına döndüğünü söyledi. 

Ahlat İlçe Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ayvaz Canevi, yetkililerin durumu gözden geçirmeleri gerektiğini aktararak, "Şehirlerarası ulaşımda sıkıntı yaşıyoruz. Ahlat-Adilcevaz İlçeleri arasındaki 20 kilometrelik mesafeyi Bayındırlık eski Bakanı Zeki Ergezen döneminde araçlar 15-20 dakikada giderken, şimdi yaklaşık 45 dakikada gidiyor. Araçlarda büyük maddi zarar oluştu. Eski Bakan Ergezen döneminde Türkiye'nin her yerinde yol çalışması yapılıyordu. Şimdi aynı çalışmayı göremiyoruz. Köstebek yuvasına dönen yolları Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak'ın bizzat gelerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görmesini arz ediyoruz" diye konuştu. 

Öte yandan, Van-Erciş İtimat firması otobüs şoförü Niyazi Özer ise yolların çok bozuk olduğunu, pahalı araçlarının bu yollarda döküldüğünü belirterek, "Şimdi yollar çok bozuk. Normalde yarım saatte gidilecek yolu, 2.5 saatte gidemiyoruz. Yetkililerin bir an önce bu yollara el atmasını istiyoruz" şeklinde tepkisini dile getirdi.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 22:24:03
Güncelleme :12 Mayıs 2006 Cuma 22:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?