7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

8 Ağustos Stadı çalışmaları

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, yapılması planlanan ve devam eden spor tesislerinin bitirilmesiyle ilde bu alanda büyük başarıların elde edilebileceğini belirterek, "Bitlis'ten artık milli takıma futbolcu yetişecek" dedi.

Onarım çalışması devam eden Bitlis 8 Ağustos Stadı'nda incelemeler yapan Vali Hacımustafaoğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Hacımustafaoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, stadın en kısa sürede bitirilmeye çalışıldığını belirtti. Hacımustafaoğılu, sahanın hazır hale getirildikten sonra Türkiye Futbol Federasyonu tarafından sentetik çim yapılacağını belirterek, "Stadın duvarları yıkılmak üzereydi.

Biz kendi imkanımızla bu duvarları yıkıp yerine yeniden betonlama duvar çektik. Şu anda sahanın zemini yapılıyor. Tribünler de onarımdan geçirilecek. Bunları sanırım 10-15 gün içerisinde bitirmiş olacağız. Bunlar bitirildikten sonra Türkiye Futbol Federasyonu sentetik çim yapacak" dedi.

Rahva Ovası'nda yapılması planlanan 2 sahanın faaliyete geçmesiyle Bitlis'te stat soruna kalmayacağını belirten Hacımustafaoğlu, "Bu stadın yanı sıra Bitlis Rahva Ovası'nda yeni statlar yapılması planlanmıştır. Bitlisli iş adamı Ahmet Eren tarafından yaptırılan spor kompleksi yanında yeni bir stat ve yine aynı bölgede polis okulu sosyal tesisleri arasında başka bir stat yapılacaktır.

Bunlar tamamlandıktan sonra ilde saha sorunu kalmayacak. Tahminen 2 yıl sonra ilde spor adına çok şeyler değişecektir. Kayak sporunda buradan nasıl milli takıma sporcu gönderildiyse artık futbolda da buradan sporcu gidecektir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 12:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?