7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Bitlis'te bir ilk gerçekleşiyor

Türkiye Kayak Federasyonu bir ilki gerçekleştirerek, Türkiye de ilk kez bir il adına kayak yarışma düzenliyor. Üç gün sürecek olan "Bitlis Kupası" kayak yarışmasında Türk Kayak Milli Takımı için kayakçılar seçilecek.

Kayak Milli Takımı'nın kampa gireceği Bitlis'te, ünlü ses sanatçısı Onur Akın ile Özlem Çelik halka bir konser verecek. 34 ilden 170 sporcunun katılacağı ve 10-11-12 Şubat 2006 tarihleri arasında düzenlenecek olan kayak yarışları Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezi'nde yapılacak. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Öner Ayık, göreve geldikleri günden beri büyük organizasyonlar yapmanın hesaplarını yaptıklarını belirtti.

Ayık, Bitlis'te yapılacak olan yarışmanın büyük bir organize ile yapılacağını belirterek, "Kayak Federasyonu tarafından ilk defa bir il adına kayak kupası düzenleniyor. Çok büyük bir organizasyon olacak. Bitlis'te yapılacak yarışlarda milli takıma girecek sporcuları belirleyeceğiz. Kanada'da yapılacak Dünya Gençler Kayak Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Milli Kayakçıları da Bitlis'te kampa alacağız" dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu Asbaşkanı Cem Yıldız ise böyle bir kayak organizasyonuna Bitlis'in ev sahipliği yapmasında ildeki yöneticilerin de payının büyük olduğuna değinerek şunları söyledi:

"Federasyonumuz tarafından ilk defa yapılacak böylesi bir organizasyonda ev sahipliği yapan Bitlis'te görev yapan Başta Valimiz M. Asım Hacımustafaoğlu olmak üzere bütün yöneticilere gösterdikleri büyük ilgiden dolayı federasyonumuz adına teşekkür ediyorum. 3 gün sürecek olan organizasyonda çeşitli etkinlikler yer alacak. Bunlar içinde güçlü ses sanatçısı Onur Akın ve Özlem Çelik, 11 Şubat gecesi halka açık konser verecekler.

Ayrıca gecede meşaleli kayak ve havai fişek gösterileriyle devam edecek. 12 Şubat günü final yarışlarının ardından madalya töreni ile son bulacak. 13 Şubat günü de Milli takım kampı başlayacaktır. Ayrıca Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu'na, milli takımla birlikte Kanada'da yapılacak olan Dünya Gençler Kayak Şampiyonası'na katılmak üzere davetiye gönderdik. Valimiz katılırsa federasyonumuzu onure etmiş olacaktır."

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 13:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?