8
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Valilik Kupası sona erdi

Bitlis'te düzenlenen 'Valilik Kupası Kayak Yarışması'nda dereceye girenlerin ödülleri verildi.
Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezi Tesisleri'nde 28-29 tarihlerlerinde yapılan ve 3 kulüpten toplam 659 sporcunun katıldığı yarışma 6 ayrı kategoride yapıldı.

Yapılan yarışlar sonunda kulüpler dalında birinciliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü alırken, Polisgücü ikinci ve Türk Telekomspor ise üçüncü oldu. Dereceye giren sporcuların ödülleri verilmesi için bugün bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, kayak sporuna büyük önem verdiklerini belirtti.

Hacımustafaoğlu, geleceğin Kayak Milli Takımı'nı oluşturacak kayakçıların bu pistlerden çıkacağını belirterek, "Bugün burada yapılan kayak yarışmalarını büyük bir zevk ile izledik. Bitlis'te son yıllarda kayak sporuna büyük önem verdik. Küçük tesisler yaptık, mevcut kayak tesislerini ve telesiyejini yeniledik. Türkiye'nin en büyük kayak tesislerini Nemrut Dağı eteklerinde yapılmak ve önümüzdeki yıl açılmak üzere ihale ettik. Bütün bunlar Bitlis'in gençliği, okul çağında olan ya da olmayan sevgili çocuklarımız içindir. Bundan yıllar önce Bitlis kayak sporunda bir numara idi. Önümüzdeki birkaç yıl içinde de yine bir numara haline gelecekler. Bize düşen tesisleri yapmak, çocuklarımıza düşen de çok çalışmak olacak. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Önümüzdeki günlerde Türkiye Kayak Şampiyonası'nın Bitlis'te yapılacağına dikkat çeken Hacımustafaoğlu, içinde bulunduğumuz kış sezonunda Bitlis'te önemli gelişmelerin yaşanacağını belirterek, "Önümüzdeki 10 gün içerisinde Türkiye Kayak Şampiyonası Bitlis'te yapılacak. Milli takım Bitlis'te belirlenecek. Kamp çalışmalarını yine Bitlis'te yapacaklar. Burada çok sayıda gencimizin Milli Takıma seçileceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan yarışmalar sonunda, büyük erkekler kategorisinde Ömer Türkmen birinci, Yasin Aytulun ikinci, Özkan Mermutlu üçüncü oldu. Genç erkeklerde, Mesut Huyut birinci, Onur Güler ikinci, Serdar Örnek ise üçüncü oldu.

Yıldız erkekler de Sergen Örnek birinci, Mehmet Emin Gönüldaş ikinci, Baha Şefkatlıoğlu üçüncü, minik bayanlarda Esra Yalçın birinci, Çılga Demirel ikinci, Begün Güngördü üçüncü, minik erkeklerde Kadir Yıldız birinci, Samet Bulutlu ikinci, Bahadır Şefkatlıoğlu üçüncü, minik bayanlarda ise, Ezginur Ertekin birinci, Gizem Ertekin İkinci, Pelin Süne ise üçüncü oldular.

Yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerini törene katılan protokol üyeleri verdi. Ödül törenine Bitlis Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, Vali Yardımcıları Mehmet Türköz, Yasin Öztürk, Jandarma Komutanı Albay Zafer Cengiz kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 15:10:35
Güncelleme :29 Ocak 2006 Pazar 15:46:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?