1
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Kayak sporu yaygınlaştırılacak

Bitlis'te mukavemet kayağı sporcu sayısının sadece 25 kişi olduğunu belirten Antrenör Sedat Doymaz, ilerleyen zamanlarda bu sporu daha da yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Antrenör Sedat Doymaz, 14-17 Şubat tarihleri arasında Isparta'da yapılacak olan yarışmayla ilgili hazırlıklar konusunda İHA muhabirine bilgi verdi. Bu yarışmada Bitlisi en iyi şekilde temsil edeceklerini belirten Doymaz, her yıl olduğu gibi bu yıl da 30 Ocak - 10 Şubat tarihleri arasındaki yarıyıl döneminde kamp açtıklarını söyledi.

Kampta 10'u bayan 25 sporcu bulunduğunu anlatan Sedat Doymaz "Hedefimiz Bitlis'i mukavemet kayağı sporunu en üst sıralara taşımaktır. Bu yıl önceki yıllara nazaran malzeme sıkıntımız olmadığı için yarışlara tam teşekküllü olarak hazırlanıyoruz. Soğuk havaya rağmen 25 sporcumuzla çalışmalarımızı 30 Şubat tarihine kadar eksiksiz devam edip Isparta'daki yarışmalara katılacağız. Daha önceki yarışmalarda bayan sporcularımız finale kadar yükselerek ilimizi en iyi şekilde temsil ettiler" dedi.

Pistleri kar ezme makinesiyle ezilmediği için ve en uygun yer olarak Hüsrevpaşa Mahallesi'nde normal bir arazide çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Sedat Doymaz, "Normalde bizim Cezaevi mevkiinde pistimiz var. Fakat kar ezme makinesi olmadığı için burada çalışmak zorunda kalıyoruz. Buranın imkanları elverişli değil, ama diğer yerlere nazaran burada daha iyi çalışıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 16:55:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?