7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Serinbayır kayak pisti açıldı

30 milyar liraya mal olan ve Serinbayır köyünde yapılan 300 metre uzunluğundaki kayak pisti ve 40 kişi taşımalı baby-liftin açılışı Bitlis Valisi M.Asım Hacımustafaoğlu tarafından yapıldı.

Kayak pistinde incelemelerde bulunan Vali Mım Hacımustafaoğlu, Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar’dan pist hakkında  bilgiler aldı.

Burada açıklamalarda bulunan Hacımustafaoğlu, Bitlis’in Türkiye’de en çok kar yağışı alan illeri arasında bulunduğunu kaydederek, kayak sporunun yapılması için alanların ve pistlerin olduğunu belirtti.

Bu sebeple Bitlis merkezi dışındaki bölgelere teleski sistemleri yapmayı yaygınlaştırdıklarını dile getiren Vali Hacımustafaoğlu, şunları söyledi:

"Şu anda bulunduğumuz yer Ahlat İlçesi Serinbayır Köyü, Üç ay önce hizmete sunduğumuz 3 tesisten biride burada. Bugün hem açılışını yaptık, hemde kayacaktık ama şuanda kar yağışı ve şiddetli tipi olduğu için kayamıyoruz. Tesis çalışıyor, gençlerimiz kayıyor. Önümüzdeki yıl kayak tesisi olmayan diğer ilçelerde de bu tür kayak tesisleri olacak.

Bu bulunduğumuz Nemrut Dağı’nın karşı eteğine de Türkiye’nin en büyük tesisi olan Nemrut Kayak Tesislerinin yapımı sürüyor. Ekim veya Kasım ayında hizmete girmiş olacak.

Geçen sene birinci kayak festivalini yaptık. Bu sene Türkiye Kayak Şampiyonasını yaptık. 5 yıl sonra Erzurum ve Kars ili ile beraber Kış Olimpiyatlarına talibiz ve bu gerçekleştiği takdirde bu olimpiyatların yüzde 50 ağırlığı Bitlis’te olacak. Bu da Bitlis’in tanıtımına farklı katkılar sağlayacak.”

Serin Bayır Kayak Pisti açılışına Vali Hacımustafaoğlu'nun yanısıra, Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Bitlis İl Emniyet Müdürü M.Salih Kesmez, Jandarma Alay Komutanı J.Kd.Alb. Zafer Cengiz, Ahlat Jandarma Komutanı J.Ütğm. Hakan Esen, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez ve diğer kurum Amirleri ve kayak severler katıldı.

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2006 Perşembe 16:35:19
Güncelleme :18 Şubat 2006 Cumartesi 18:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?