6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Bitlis'in Kasparov'u minik Emre

Bitlis'te düzenlenen Satranç Şampiyonası'nda il birinciliğini kazanan Ahlat Selçuklu İlköğretim Okulu 5'nci sınıf öğrencisi Sait Emre Aydaç (11), Alanya'da düzenlenecek olan Türkiye Satranç Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Selçuklu İlköğretim Okulu Müdürü Necdet Kızılkaya, 5'nci sınıf öğrencisi Sait Emre'yle gurur duyduklarını söyledi.

Kızılkaya, Sait Emre Aydaç'ın satrançta olduğu gibi derslerinde de başarılı olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Öğrencimiz geçtiğimiz günlerde Ahlat'ta düzenlenen satranç turnuvasında elemeleri geçerek, il genelinde yapılan finallere katıldı. Bitlis'te düzenlenen finallerde de 10-12 yaş gurubunda birinci olarak, 16-27 Ocak 2006 tarihlerinde Alanya'da yapılacak Türkiye Santranç Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Boş zamanlarımızda öğretmen arkadaşlarımızla Sait Emre ile satranç oynayarak, öğrencimizi büyük finale hazırlıyoruz.''

Beş yaşından bu yana babasından satranç öğrendiğini belirten Sait Emre Aydaç, en büyük desteği babasından aldığını ifade etti.

Öğretmenlerinden de her türlü yardımı aldığını kaydeden Aydaç, ''Satrancı çok seviyorum. Alanya da yapılacak olan satranç şampiyonasından birincilik almayı hedefliyorum. Amacım, dünyaca ünlü satranç ustası Garri Kasparov gibi olmak. Onun kadar başarılı olup, ilimi ve ülkemi temsil etmek istiyorum'' şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 13:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?