7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Kayakçılar ödüllerini aldı

Bitlis'te 2 gündür devam eden Alp ve Kuzey Disiplini Kayak Yarışmaları bu gün sona ererken Kayak yarışmalarında dereceye giren kayakçıların ödülleri Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu tarafından verildi.

Bitlis Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törene katılan Bitlis Valisi Hacımustafaoğlu, gençlere ve kayakseverlere her türlü kayak yapma imkanı sağlayacakları 2006 yıllını kayak yıllı olarak ilan edeceklerini söyledi.

Bitlis'te kayak sporunun gelişmesine önem verdiklerini belirten Vali Hacımustafaoğlu, şöyle konuştu: ''Geçmiş yıllarda Bitlis kayak sporunda ileri bir noktadaydı. Son yıllarda bu konuda gevşeme yaşandı. 3 yıldır kayak sporunun canlandırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu çerçevede Bitlis Kayakevi'ni yeniledik. Tatvan'ın Yumurtatepe ve Küllüce ile Ahlat'ın Serinbayır köylerine bayblift yaptırdık. Bitlis Belediyesi ise kenttin yakınına bayblift kurma hazırlığında. Bu çalışmalar devam edecek.''

Türkiye'nin en büyük kayak tesislerinden birinin Nemrut'a yapılacağını ifade eden Vali Hacımustafaoğlu, Nemrut Kayak Tesisleri için ihalenin yapıldığını söyledi. Önümüzdeki yıl Bitlis'in kayak sporunda çok daha iyi noktalara geleceğine dikkat çeken Vali Hacımustafaoğlu, "Binlerce vatandaşımızın aynı anda kayak yapmalarını sağlayacak tesislere kısa sürede kavuşmalarını sağlayacağız. İlde 120 öğrenci kayak kurslarına katıldı. Bitlis'teki tüm çocukların bu sporu yapmasını istiyoruz. Tabiki eksikliklerimiz çok. Bunların giderilmesi zaman alacak. Ama sivil toplum örgütlerimizin desteğiyle, altyapı ve malzeme sorunlarını aşacağımızı düşünüyorum.'' diye konuştu.

Vali Hacımustafaoğlu, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı'nın (BETAV) ilde kayak sporu yapan öğrenciler için 50 kayak elbisesi göndereceğini, bu kayak elbiselerinin çocuklara hediye edileceğini kaydetti.

Yapılan konuşmanın ardından Bitlis Valisi Hacımustafaoğlu ve Bitlis Belediye Başkanı Cevdet Özdemir, ilde iki gün boyunca devam eden alp ve kuzey disiplini yarışlarında dereceye giren 13 öğrenciye madalya taktı.


.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 17:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KADİR IP: 81.215.100.xxx Tarih : 4.04.2008 16:39:26

BENDE BİTLİS'TE YARIŞAN BİR SPORCUYUM İL DIŞINDAKİ YARIŞMALARDA YARIŞAN TÜM BİTLİS'LİLERİN MİLLİ TAKIMA KALMALARINI İSTERDİM AMA OLMADI İLERİKİ SENELERDE MİLLİ TAKIMA KALMAMIZI ÜMİT EDİYORUM.