6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Elazığ ÖSS'de en başarılı illerden

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ÖSS sınavlarındaki başarı analiz raporlarına göre, Elazığ eğitim alanındaki başarılı iller arasında yer alıyor.

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü ÖSS sınavlarındaki başarı analiz raporları açıklandı. Buna göre Elazığ, kentte eğitim - öğretim faaliyetini sürdüren 38 liseden 13'ü sayısal, sözel ve eşit ağırlık alanlarından en az birinden Türkiye'deki 6 bin 931 okul arasında ilk 100'e girmeyi başardı.

Kaya Karakaya Fen Lisesi, Elazığ Anadolu Lisesi, Ahmet Kabaklı Anadolu Öğretmen Lisesi, Selim Lisesi, Özel Harput Lisesi ve Özel Bilgem Lisesi sayısal, sözel ve eşit ağırlıkta, Balakgazi Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi sayısal ve eşit ağırlıklı puan türünde, Korgeneral Hulusi Sayın Lisesi, Gazi Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi ile Hıdır Sever Lisesi sayısal puan ve her okul kendi türünde ilk 100 okul arasında yer aldı.

Kaya Karakaya Fen Lisesi tarih, coğrafya ve felsefe dersleri gurubunda tüm okullar sıralamasında Türkiye birincisi, biyolojide 9., Türkçe'de 15., fizikte 14., matematik ve kimyada 25. oldu. Elazığ Anadolu Lisesi, kendi türünde olan 423 okul arasında fizikte Türkiye'de 4., kimyada 5., biyolojide 9., matematikte 21. sırada yer aldı.

Ahmet Kabaklı Anadolu Öğretmen Lisesi'nin de kendi gurubundaki 97 okul arasında matematikte Türkiye dokuzunculuğunu elde ettiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 14:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
derya çay IP: 88.229.200.xxx Tarih : 2.09.2007 19:41:04

Elazığ'nın eğitimini sadece sitenizde değil çevredende çok duydum artık ben de bir Elazığ öğrencisiyim Ahmet Kabaklı Anadolu Öğretmen Lisesini kazandım umuyorumki elele verip ilimizin başarısına başarı katacağız