3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Okul öncesi okullaşma oranı yüzde 40

Okul öncesi eğitim çalışmalarında Elazığ'ın arzulanan düzeye gelmesi için çalışmalar devam ediyor.

Elazığ'da okullaşma oranının yüzde 40 seviyelerinde olduğunu belirten yetkililer, kesin rakamın Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) rakamlarının açıklanmasıyla ortaya çıkacağını açıkladılar.

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, bir önceki yıl Elazığ'da okul öncesi eğitim oranının yüzde 37 olduğunu, yapılan çalışmalarla bu rakamın yüzde 40 seviyelerine ulaştığını söyledi. Elazığ'ın okul öncesi eğitim sıralamasında ilk 10 il arasında yer aldığını belirten Büyükbaş, şöyle konuştu:

"Bizim hedefimiz okul öncesi eğitim çalışmaları kapsamında hedef nüfusun yüzde 60'ının okullu olması. Tabii ki bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. İnşaatı devam eden ve önümüzdeki yıl eğitime açılmasını planladığımız üç anaokulu var. Bunların da devreye girmesiyle hedeflediğimiz hedef nüfusa ulaşmış, hatta aşmış olacağız. Okul öncesi eğitimin önemi biliniyor. Okul öncesi eğitimi alan öğrencilerin başarısı da ortada. Biz de bu alanda ilimizde arzulanan düzeye gelmenin çabasında başarıya ulaşmanın gayretini artırarak devam ettirmekteyiz. Bu yıl yüzde 40 okullaşma oranıyla ülke genelinde ilk 10 il arasında yer almış bulunuyoruz. Ancak ADNKS ile ilgili veriler geldiğinde inanıyorum ki bu oran artış gösterecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 14:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?