6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Elazığ'a 204 öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak yeni atamalarda Elazığ'a 204 öğretmen atanacağı, bu atamalarla birlikte öğretmen ihtiyacının yüzde 80 oranında karşılanacağı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, yeni öğretmen atamaları için başvuruların başladığını ifade etti. Büyükbaş, "Bakanlığımızın eğitim öğretim yılının 2. döneminde yapacağı yeni öğretmen atamasıyla ilgili başvurular başladı. Biz de müdürlüğümüz bünyesinde bir büro oluşturduk.

Öğretmen ataması için yapılacak olan başvurularla ilgili belgeler bu büromuzdan temin edilecek. Bakanlığımızın yapacağı atamalarda, ilimizin ihtiyacı olan branşları ve öğretmen sayılarını da belirledik. Buna göre, ilimize 6 beden eğitimi, 12 bilgisayar, 10 din kültürü ve ahlak bilgisi, 8 ilköğretim matematik, 50 İngilizce, 1 iş eğitimi, 2 iş tekniği, 4 müzik, 7 rehber, 5 resim iş, 6 sosyal bilgiler, 20 Türkçe, 7 okul öncesi eğitim, 65 sınıf öğretmeni, 1 zihinsel engelli eğitim öğretmeni olmak üzere toplam 204 öğretmen ataması gerçekleştirilecek" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Büyükbaş, ayrıca özür nedeniyle 27 öğretmenin kentten ayrıldığını, il dışından ise Elazığ'a 42 öğretmen ataması gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 16:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?