6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Sanatçıdan ud çalarak tepki

Elazığlı bakır rölyef sanatçısı Harun Taşdemir, halkın sanata ve sanatçıya duyarsız kalışına ud çalarak tepki gösterdi.

Elazığ'da 30 yılı aşkın bir süredir bakır üzerine rölyef peyzaj ve portre çalışmaları, duvar kompozisyonları yapan Türkiye'nin tek bakır rölyef sanatçısı Harun Taşdemir, halkın sanata ve sanatçıya değer vermediğini savundu. Bu nedenle, sanatın beşiği olan İstanbul'a gitme kararı aldığını söyleyen Taşdemir, uzun yıllardır nice başarılı çalışmaya imzasını attığı bakır üzerine rölyef peyzaj ve portre çalışmalarını bundan böyle İstanbul'da gerçekleştireceğini belirtti.

Harun Taşdemir, yurdun müstesna mekanlarına ve kişilerine sanatsal çalışmalar yaptığını belirterek, bunların başlıcalarının Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı, 3. Ordu Karargahı, Ankara Merkez Komutanlığı, irili ufaklı askeri ve jandarma birlikleri, jandarma bölge karakolları gibi yerler olduğunu kaydetti. Türkiye'deki birçok valiliğin şeref salonlarına duvar kompozisyonları çalıştığını, bu çalışmaların büyük boyutta olup, o yörenin kültürel öğelerini öne çıkaran, ili tanıtan değişik çalışmalar olduğunu söyledi. Taşdemir, ayrıca genellikle askeri birliklere yaptığı çalışmaların Kurtuluş Savaşı'nı ve milli mücadeleyi simgeleyen büyük boyutlu duvar kompozisyonları olduğunu, bunları parça parça yapıp götürüp yerinde monte ettiğini söyledi.

Harun Taşdemir, bundan sonraki çalışmalarının daha ileriye dönük olduğunu ifade ederek, "Bundan sonraki çalışmalarımızda daha kapsamlı faaliyetler düşünüyorum. Çok büyük bir sergi planlıyorum. Bu sanatın yaşaması için büyük boyutta sanatsal kurslar açmayı düşünüyorum, ama bu maalesef ilimizde olmayacak. Çünkü buna ilginin fazla olmadığını biliyorum. Onun için büyük bir kentimizde, sanatın beşiği olan İstanbul'da kurs faaliyetlerine başlamayı düşünüyorum" dedi.

Elazığlı bakır rölyef sanatçısı Harun Taşdemir, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar gibi birçok ünlü siyasetçinin de bakır üzerine rölyef portresini yaptığını söyledi. 30 yıllık rölyef sanatçısı Taşdemir, daha sonra sanatçıya ve sanata sahip çıkılmamasına ud çalarak tepkisini gösterdi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 22:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aysen kaplan IP: 212.175.112.xxx Tarih : 29.11.2007 12:01:56

ellrinize sağlık çalışmalarınızdan örnekler yayınlarsanız sevinirim