6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

42 çocuk aile ortamına kavuştu

Elazığ Valiliği'nin desteğiyle Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, "Aileye Dönüş" projesi kapsamında 189 çocuktan 42'sini aile ortamına kazandırdı. Ailelerine kazandırılan çocuk sayısı bakımından Elazığ, Türkiye genelindeki iller sıralamasında ilk sırayı aldı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün valiliğin desteğiyle yürüttüğü proje kapsamında, kurum sorumluluğundaki 42 çocuk, aile ortamına kazandırıldı. Proje kapsamında 21 çocukla ilgili mesleki çalışma sürecinin devam ettiği, bu çocukların da en yakın zamanda ailelerine kazandırılacakları belirtildi.

Valilik ile İzzet Paşa Vakfı'nın katkılarıyla 510 milyar lira harcanarak 2004 yılında faaliyete başlayan Vali Osman Aydın Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde, sokakta dilendirilen, kağıt mendil satan, ayakkabı boyacılığı yapan 114 çocuğun tespit edilerek, merkez gözetimine alındığı kaydedildi.

Valilikten alınan bilgilere göre, gençlik merkezinde 15 çocuğun ailesine maddi yardım yapıldığı, 15 çocuğun sokak ortamından kurtarılarak kurumun koruması altına alındığı ve 10 çocuğun da merkez kontrolünde okullara kaydının yapılarak eğitimine devamının sağlandığı öğrenildi. Merkeze geri kalan 70 çocuğun devam ettiği, bu çocuklara yabancı dil eğitimi, folklor, beden eğitimi, sosyal ve psikolojik destek verilerek, ailelerine maddi yardım yapıldığı kaydedildi.

Öte yandan, Harput Yetiştirme Yurdu'nda korunma ve bakım altındaki çocukların bilişim çağı gereksinimlerini karşılamak için, valilik tarafından 10 adet bilgisayarın kuruma hediye edildiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 01:20:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?