6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Vali'den su ve yol için takvim

Elazığ Valiliği Özel İdare Müdürü Enver Erdem, bu yıl içerisinde köylerin ve mezraların içme suyu sorununu çözeceklerini ifade ederek, önümüzdeki yıl yol yapımında atağa kalkacaklarını söyledi. 

Özel İdare Müdürlüğü Genel Sekreteri Enver Erdem, bu yıl yapılacak çalışmaların içme suyuna yönelik olacağını, önümüzdeki yıl ise bu çalışmaların yolların yapımına ve asfaltlamaya yönelik olacağını ifade etti. Erdem, yapılan programlamayla bu yıl içme suyu, yol yapımı, sulama suyu ve kanalizasyon yapımlarının devam edeceğini açıklayarak, "Yaptığımız planlamaya göre, bu yıl ilimizde içme suyu gitmemiş köy kalmayacak. Bunun yanında mezraların da büyük bölümüne içme suyu götürülecek. Ağırlıklı olarak bu yıl bu alanda çalışma yapılacak. Önümüzdeki yıl ise, köy yollarının iyileştirilmesi çalışmaları yapılacak. Geçtiğimiz yıl yol konusunda yapılan çalışmalarda toplam 120 kilometrelik yol asfaltlanmış. Biz bu yıl aldığımız tedbirler ve iş makineleriyle bu rakamı 500 kilometreye çıkaracağız. Bunun için de gerekli makineleri alıyoruz" dedi. 

Erdem, bünyelerinde toplam 3 bin 723 kilometre köy yolu bulunduğunu, bu rakamın 1230 kilometresinin asfalt yol olarak hizmet verdiğini açıklayarak, "Bu alanda yapacağımız çalışmalarla asfalt yol miktarını yüzde 100'e çıkarmayı hedefleyeceğiz. 2007 yılında yapacağımız çalışmayla ulaşımda önemli bir rahatlama sağlanacak" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 18:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?