22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Bakıra can veren adam

Türkiye'nin tek rölyef sanatçısı Harun Taşdemir, rölyef sanatının yok olduğunu belirterek, bu sanata kimsenin heveslenmediğini dile getirdi. Taşdemir, bir çok ünlü sima, siyasi parti başkanları, Genelkurmay ve ordu komutanlıklarına rölyef yaptığını söyledi.

Çizdiği resimleri bakıra yansıtarak 'Bakıra can veren adam" olarak bilinen Elazığlı rölyef sanatçısı Harun Taşdemir, bu çalışmaları Elazığ'da yapmasının kendisi için şansızlık olduğunu söyledi. Sanatçı Harun Taşdemir, çalışmalarını Elazığ'da sürdürdüğü için tanıtım konusunda sıkıntı yaşadığını kaydederek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Taksim Sanat Galerisi'nde bir sergi açacağını bildirdi. "Türk milletine, kültür değerlerimizi simgeleyen haşmeti ile çok güzel eserler meydana getireceğim" diyen rölyef sanatçısı Harun Taşdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sanat yok oluyor. Yok olmaya mahkum. Çünkü bu sanata heveslenen kimse yok. Bakır üzerine çalışan sanatçı yok. Benzetme tekniğini uygulayan kimse yok. Başta Kara Kuvvetleri, Genelkurmay, valilikler ve ordu komutanlıkları olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşa eser verdim. Ünlüler ve siyasi parti başkanlarının portrelerini çalıştım. Benzetme tekniğini yüzde yüz uygulayan bir sanatçıyım."

Harun Taşdemir'in küçük bir atölyede bakır üzerinde yaptığı rölyef tabloların tanesi, bin ile 6 bin YTL arasında satışa sunuluyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 10:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?