6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

AB heyetinden Keban ziyareti

Avrupa Birliği  Eğitim ve Gençlik Programları Socrates-Comenus 11 Okul projesi kapsamında, Polonya ve Romanya'dan gelen ekiplerin oluşturduğu AB heyeti, Elazığ'ın Keban İlçesi'ndeki okulları gezerek, eğitim sistemi hakkında bilgi aldı. 

Ortak ülkelerin eğitim-öğretim sistemlerinin karşılaştırma yapılarak öğrenilmesi ve kültürlerin karşılaştırılması amacını güden proje çerçevesinde Kasım ayında ilk toplantı Romanya'da yapılmış ve İtalya, Polonya, Romanya ve Türkiye'den okulların katıldığı toplantıda, Türkiye'yi Elazığ İsmet Paşa İlköğretim Okulu temsil etmişti. Proje kapsamında Türkiye'ye gelen Polonya ekibinden Gabriela Bitomska, Hania Cieslik, Kinga Apollo ile Romanya ekibinden Rodica Miala, Victoria Soare, Cristina Duta ve Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Kesginer, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İl Koordinatörü Mehmet Karaca, İsmet Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Hayri Uğur, İngilizce öğretmeni Canan Dilman, bilgisayar öğretmeni Mehmet Kavaklı, ziyaret amacıyla Keban İlçesi'ne geldi. İlk önce Milli Eğitim İlçe Müdürü Mahmut Kesginer'i ziyaret ederek ilçe eğitimi hakkında bilgi alan heyet, daha sonra Halk Eğitim Müdürlüğü'nü (HEM) ziyaret etti ve burada HEM Müdürü Fevzi Özdemir'den Keban kilimciliği hakkında bilgi aldı.

Musa Coşkun İlköğretim Okulu'nu da ziyaret eden ekip, Okul Müdürü Yusuf Demir tarafından karşılandı. Sınıfları, bilgisayar laboratuvarını ve ana sınıfını gezdikten sonra Müdür Demir'e teşekkür eden heyet, okulu düzenli ve tertipli bulduklarını söyledi. Müdür Yusuf Demir de, heyete HEM tarafından dokunmuş 10 adet çanta kilimi hediye etti. 

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kesginer, burada yaptığı konuşmada, "Avrupa Birliği kapsamında ilçemize düzenlenen gezi, ilçe olarak bizi memnun etti. Çok sevindik. Bize de gerekli olanaklar tanınırsa, biz de onların ülkesinin okullarını görmekten kıvanç duyarız" diye konuştu. Romanya ekibi adına konuşan Rodica Miala da, yabancı ekipler olarak Keban İlçesi'nin konukseverliğinden dolayı teşekkür ederken, Polonya ekibinden Gabriela Bitomska, organizasyon için teşekkür ederek, okulları çok beğendiklerini söyledi. 

Çırçır Alabalık Tesisleri'nde verilen öğle yemeğinden sonra Türkiye'nin büyük barajlarından olan Keban Barajı ziyaret edildi. Barajın büyüklüğüne hayran kalan Bitomska, ülkelerinde de barajların olduğunu, ama böyle büyüğünü ilk kez gördüğünü ifade etti. Heyet, son olarak Keban Kaymakamı Hüseyin Çakıtaş'ı makamında ziyaret etti.
.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2006 Salı 19:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?