6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Papağan yerine muhabbet kuşu

Elazığ'da papağanın fiyatını fazla bulan vatandaşlar, bakımı daha kolay olan oyuncu muhabbet kuşlarından yana tercihlerini kullanıyor.

Kafes kuşları içinde en akıllılarından olan muhabbet kuşları ve papağanlar, öğrenme kabiliyetleri ve oyuncu kişilikleriyle vatandaşların dikkatini çekiyor. Piyasada asgari 50-500 YTL arasında alıcı bulan papağanlar, fiyatlarının fazlalığı yüzünden yerini asgari 15-50 YTL arasında satılan muhabbet kuşlarına bırakıyor.

Müşterilerin genellikle kendilerine, "Biz konuşan kuş istiyoruz" talebiyle geldiğini belirten kuş satıcısı Fatih Gürbüz, papağanların fiyatlarının fazla oluşu sebebiyle muhabbet kuşlarının daha çok rağbet gördüğünü söyledi. Gürbüz, "Müşterilerimiz genellikle bize konuşan kuş talebiyle geliyor. Biz de onlara papağanları ve muhabbet kuşlarını öneriyoruz. Papağanın fiyatını fazla bulan müşterilerimiz ise, genellikle papağanlarla hemen hemen aynı özelliklere sahip olan ve bakımı papağana göre daha kolay olan muhabbet kuşlarını tercih ediyor" dedi.

Gürbüz, papağan ve muhabbet gibi konuşan ve oyuncu kuşları, genellikle yalnız yaşayan insanların talep ettiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 16:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?