6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Teşvik yasası organizeyi canlandırıyor

Elazığ'ın teşvik kapsamına alınmasının ardından, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapılan yatırımlarda gözle görülür bir canlanma yaşanmaya başladı.

Elazığ'ın Teşvik Yasası kapsamına alınmasından sonra, OSB'deki yatırımların gözle görülür bir şekilde artış gösterdiğini ifade eden OSB yetkilileri, 12 tesisin yapımının devam ettiğini, 3. OSB'nin de parselasyon çalışmalarının tamamlandığını, bu bölgede 54 adet yatırımcı için parsel oluşturulduğunu belirtti.

Yetkililer, 3. OSB'de altyapı çalışmalarının Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT) yatırımının çıkması için girişimlerin devam ettiğini açıklayarak, "Altyapı çalışmalarının başlaması için DPT'den yatırım bütçesinin çıkması gerekiyor.

Bunun için de başta Valimiz olmak üzere, ETSO Başkanı ve diğer yetkililerin girişimleri devam ediyor. Altyapı çalışmasının bu yıl tamamlanması halinde, önümüzdeki yıl yatırımcıya 3. bölgeden arsa vermeye başlayabiliriz" dedi.

Öte yandan, OSB'de hala 8 tesisin kapalı durumda bulunduğu, bu tesislerin de yeniden üretime açılması için görüşmelerin sürdürüldüğü ve kısa bir süre içerisinde kapalı bulunan 8 tesisin yeniden faaliyete başlanmasının amaçlandığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 16:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?