4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

21. yüzyılda Türk Eğitimi tartışıldı

Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Fakültesi tarafından öğrencilere yönelik olarak “21. Yüzyılda Türk Milli Eğitimi” konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Safkan katıldı. Öğrencilerin oldukça ilgi gösterdiği konferansta salon yetersiz kalınca bir çok öğrenci konferansı ayakta takip etti.

İstiklal Marşının okunması ile başlayan konferansta kürsüye gelen Prof. Dr. Mustafa Safkan, Bilim Devrimi Sanayi Toplumu, İletişim Devrimi Bilgi Toplumu konularında katılımcılara bilgi verdi.

"20. yüzyılda fizik, 21. yüzyılda biyoteknoloji ön plana çıkmıştır" diyen Prof. Dr. Safkan, İnsanın genlerinin çözülebileceği bir projenin hayata geçirldiğine dikkat çekerek, biyonöroloji eğitime bakış açısından köklü değişikliklerin öngördüğünü açıkladı.

Prof. Dr. Safkan, “Bugün teknolojiyi kullanmak suretiyle dünyanın diğer ucundaki bir bilgiye ulaşabiliyoruz. Mühim olan bu bilgiyi üretime dönüştürmek ve bu bilgiyi kullanmaktır. Şimdi bazıları küreselleşmeyi Avrupa Birliğine girmeyi, global kültürü birbirine karıştırıyor. Avrupa birliğine girilir veya girilmezsiniz bu sizin tercihinizdir. Bana soracak olursanız ben Avrupa birliğine girmek isterim ama nasıl girmek isterim dik duruşla girmek isterim. Öz benliğimi yitirmeden kendimi kaybetmeden Avrupa’nın gelişmiş ülkeleri arasında yer almak isterim. Hemen Hemen herkesin evinde bir uydu var. Uydu ile birlikte her ülkenin kanalını evinize sokuyorsunuz. Bu kanallar çeşitli dillerde yayın yapıyor. Yayınlarda ne anlatıldığı anlaşılmayabilir ama önemli olan bu değil o ülkenin kültürünün bir şekilde size iletilmiş olması önemlidir. Küreselleşmeye giderken global düşünmeli ama lokal hareket edilmelidir” açıklamasında bulundu.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 12:47:32
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 15:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?