4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Fabrika gibi okul

Erzincan Merkez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, bünyesindeki atölyeler sayesinde bir fabrika gibi çalışıp yılda ortalama 400 bin YTL ciro yapıyor.

Erzincan'ın yanı sıra Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki okulların tahta, sıra, masa ve mobilya gibi taleplerini karşılayan meslek lisesinin atölyelerinde çalışan öğrenciler hem mesleki tecrübelerini artırıyor hem de okul masraflarını çıkaracak kadar para kazanıyor. Dokuz farklı bölümün bulunduğu Merkez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde özellikle Mobilya Dekorasyon ve Metal İşleri Bölümü'ne ait atölyelerde resmi kuruluşların yanı sıra özel kişi ve kurumların da ihtiyaçlarını karşılamaya çalışılıyor.

2005 yılında 400 bin YTL ciro yapan okulun döner sermayesi bu gelirinden devlete de yaklaşık 60 bin YTL vergi ödedi. Atölyede çalışan ve saatte 2.5 YTL para kazanan öğrencilerden Muhammet Nail Bayram, atölyeden aldığı paranın bir miktarını kendisine okul harçlığı yaptığını ve geri kalan kısmıyla da aile bütçesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Erzincan Merkez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Atölye Bölüm Şefi Suat Kolat ise 10 yıldır öğretmenlik yaptığı okulda öğrencilerle iyi bir diyalog içerisinde olduklarını belirterek, öğrencilerine mesleklerini en iyi şekilde öğrenmelerini temin etmek için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 16:42:02
Güncelleme :22 Mart 2006 Çarşamba 16:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?