4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

57 okula teknoloji sınıfı

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Her Okula Teknoloji Sınıfı" kurma çalışmaları başlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, il genelinde 32 okulunun 23 Mart'ta ihalesinin yapılacağını bildirdi. Müdür Yalçın, 2005 yılında Temel Eğitim Programı kapsamında Dünya Bankası Kredisi desteğiyle il genelinde 20 okulda bilgisayar teknoloji sınıfı kurulduğunu hatırlattı.

Yalçın, "25 okula teknoloji sınıfı kurulmasıyla ilgili ihale ise Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılacak. Bu yıl kurulacak olanlarla birlikte ilimiz genelinde 77 ilköğretim okulumuz bilgisayar teknoloji sınıfına kavuşmuş olacak. 23 Mart 2006 tarihinde ihale edilecek çalışmalarla il merkezi ve bağlı köylerde bulunan okullara 19, Üzümlü İlçesi'ne 2, Tercan İlçesi'ne 4, Çayırlı İlçesi'ne 5, Refahiye İlçesi'ne 1 ve Kemah İlçesi'ne de 1 teknoloji sınıfı kurulacak. 3 tip olarak kurulması planlanan teknoloji sınıfları okullarda ayrılan bölümlere göre belirlenecek. Bu sınıflarda tiplerine göre 21 adet, 15 adet ve 11 adet bilgisayar bulunacak. Teknoloji sınıflarında dersler hem teknik hem de uygulamalı olarak verilecek" dedi.

Bilgisayarın artık çağımızın vazgeçilmez bir gereği olduğunu da vurgulayan Yalçın, "Her çocuğumuz okul çağında bilgisayarla tanışması ve en azından onu kullanmasını bilmelidir. İlimizde eğitimi geliştirmek ve Türkiye ortalamalarında daha üst seviyelere getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aldığımız destekler doğrultusunda 2006 yılında teknoloji sınıfı olmayan tek bir okul bırakmamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Açıklamasında okul öncesi eğitimin önemine de değinen Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, şunları söyledi:

"İl merkezinde 6 anaokulu, 67 anasınıfı, 2 özel anaokulu ve1adet uygulamalı anaokulu bulunuyordu. 2005-2006 eğitim öğretim yılı ikinci yarısında Çayırlı İlçesi'nde 6, Tercan İlçesi'nde 8, Otlukbeli İlçesi'nde 2, Kemah, Refahiye, İliç ve Üzümlü ilçelerinde 1'er ve merkeze bağlı Mertekli Köyü'nde de 1 olmak üzere açılan 21 anasınıfıyla bu sayı toplam 92'ye çıkarıldı. Okul öncesi öğrenci sayımız bin 642 iken 2 bin 80'e yükseldi. 2006-2007 eğitim öğretim yılında da her okul bünyesinde bir anasınıfı açarak Erzincan'da okul öncesi eğitimde Türkiye sıralamasında ilk sıralara gireceğiz."

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 12:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CETIN GÜNEY IP: 84.58.160.xxx Tarih : 8.04.2006 17:08:04
AVRUPA OTLUKBELI LILIER YARDIMLASMA VE DAYANISMA DERNEGI e.V. Adina Önceki BASKAN Cetin GÜNEY. Sayin Erzincan ili Milli Egitim Müdürü Aynin Yalcin Bey Efendi Öncelikle Müdürlügünüzce Almis oldugunuz Bu Karri Saygi ile Karsiliyorum ve size, emegi gecenlere yardim edenlere katkida bulunanlara burda tesselkkür ediyorum. ERZINCANA KIM BI CIVI CAKAR ISE GELISMESI ICIN ONLARA ÖMÜR BOYU TESSEKKÜRÜ BIR BORC BILIRIM. Umarim basarili olursunuz. Her Okula Teknoloji Sinifi kurma calismalarinizdan dolayi. Biz Otlukbellilerer olarak yine unutulduk sayin Müdür bey . Bunun bir aciklamasi varmi. Otlukbeli okullari cokmu gelismis ihtiyac yok ? Yoksa otlukbelinde ögrencimi kalmadi. Umarim otlukbelilileri mutlu edecek bir bir haber yayinlarsiniz zahmete girer. Merkezi ve bagli köylere 19 Üzümlü Ilcesine 2 Tercan Ilcesine 4 Cayirli ilcesine 5 Refahiye ilcesine 1 Kemah Ilcesine 1 Teknoloji siniflari kurulacak. OTLUKBELI ERZINCANIN ILCESI DEYILMI Hangi Kiriterleri baz alarak karar aliniyor bize bildirin otlukbelililer olarak bizde öyle kiriter gelistirelim. Sayin Mudür bey sizinde vurguladiginiz gibi Bilsisayar artik cagimizin vazgecilmez bir geregi. Umarim Otlukbelindeki genc beyinlerimizde sizing sayenizde bilgisayara kavusurlar . Cagi yakindan takip ederler. Kendinine ben önceki AVRUPA OTLUKBELI LILIER YARDIMLASMA VE DAYANISMA DERNEGI e.V. Baskani ve Avrupada yasayan Bir otlukbelili olarak KENDINIZE BURDAN SIZIN SITENIZDEN TEKRAR TESSEKKÜR ETMEYI BIR BORC BILIYORUM SAYGI, ILE SELAMLARIMI ILETIYORUM . Mevla yardimciniz olsun NOT..: SIZ KENT HABEREDE, BURDAN SAYLILARIMI SUNUYORUM. SAG OLUN, BIZ YURT DISINDAYIZ. SIZIN SAYENIZDE, OTLUKBELI HAKINA, BILGI ALMAYA CALISIYORUZ. FARKLI BILGILER . selamlar CETIN GÜNEY. Brüder Str. 8 Tel.: 0561 / 861 56 41 www.gueney-reisen.com 34117 Kassel Fax: 0561 / 890 69 46 info@gueney-reisen.com