3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Şarkılarla öğreniyorlar

Bir ilk öğretim okulunda 1. sınıf öğrencilerine şarkılar eşliğinde okuma-yazma öğretiliyor.

Akşemsettin Mahallesi'ndeki Akşemsettin İlköğretim Okulu'nda uygulanan bir projeyle, sınıftaki projeksiyon cihazı ve bilgisayar yardımıyla öğrencilere müzik eşliğinde okuma yazma öğretiliyor. Velillerin ve okul yönetiminin desteğiyle, "Öğretim Teknolojileri Sınıfları" projesiyle ilgili çalışma yapan 15 yıllık öğretmen Selahattin Yaylamaz, projede öğretimin daha oyunlaştırılmış bir şekilde sunulduğunu ifade ederek, "Öğrenci bu şekilde okuldan ve dersten sıkılmıyor. İsteyerek, bilerek ve severek okula geliyor. Öğrendiğinin farkında olmuyor. Oyun oynarken öğrendikleri için öğrenciler hiç sıkılmıyor" dedi.

Projenin öğrencilerin kişilik gelişimine de ciddi katkıları olacağını dile getiren öğretmen Selahattin Yaylamaz, "Proje henüz tamamlanmış değil, 2. ve 3. etabı var. Bu etapları da uygulamayı düşünüyoruz. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın daha ciddi bir şekilde, tamamen Avrupa standantlarında eğitim alması için bu projeyi hayata geçirdim" diye konuştu.

Öğrenci velileri, çocuklarındaki olumlu gelişmeler gözlemlediklerini ifade ederek, okula gelmek için can attıklarını söyledi.

Pop müzik sanatçısı merhum Barış Manço ve Tarkan'ın şarkıları eşliğinde, oynayıp dans ederek, bir oyun havasında ders işleyen 1-B sınıfının minik öğrencilerinin memnuniyeti ise gözlerinden okunuyor.

.
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 20:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selcuk kıs IP: 85.97.148.xxx Tarih : 6.03.2006 22:44:51
Öğretmenimizi tebrik ediyorum. Türkiye'de bir ilk. Diğer okullara örnek olmasını dilerim.