4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

440 köy okulu kapandı

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, ekonomik şartlar nedeniyle kırsal kesimde yaşayan genç nüfusun şehirlere göç etmesi ve yatılı ilköğretim bölge okullarına (YİBO) öğrenci yerleştirilmesi sonrasında kırsal alanda 440 köy okulunun kapalı olduğunu söyledi.

Aydın Yalçın, yaptığı açıklamada, bu bölgelerde bulunan 150 köy okulundaki ilköğretim çağındaki öğrencilerin taşımalı sistemde eğitim gördüklerini belirtti. Yalçın, "Geri kalan 290 köy okulundaki öğrenciler ise Tercan, Refahiye ve Kemah ilçelerindeki yatılı bölge ilk öğretim okullarına aktarılarak eğitimlerine devam etmektedirler. Söz konusu 440 köy okulunda eğitime son verildi ancak kapatma sebebi ile eğitimde herhangi bir aksaklık yaşanmamıştır. Erzincan genelinde 776 köy ve mezra vardır. Köylerden şehirlere göç edilmesi ve köyde yaşayan genç nüfusun azalması ile 3-5 öğrenci için ücra köşelerde eğitim görülmesi devletimizin zararına olacağından taşımalı sistem veya başka ortak noktalar bularak öğrencilerin tüm masrafları devlete ait olmak üzere YİBO'larda eğitimleri aksatılmadan veriliyor" dedi.

Söz konusu köylerdeki boşalan okulları muhtarlara emanet ettiklerini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın, "Kapalı bulunan okullarımızı İl Özel İdaresi ihale satışa sunacak. Bu okullarımızın buralarda atıl durumda beklemesinin ne bize ne de devletimize bir faydası vardır. Yapılacak olan bu satışlardan elde edilecek gelir ise ilimiz içindeki bir çok okulumuzun ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanılacak. Öte yandan 2005-2006 eğitim öğretim yılında ilimize sözleşmeli olarak bin 660 öğretmen atanmış olup bunlardan 109'u ilimiz genelindeki köy okullarında göreve başlamışlardır. 24 köy okulumuzda ise eğitim vekil öğretmenler aracılığıyla sürdürülmektedir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 16:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?