4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Aral’ın sırları konferansı

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak tarafından dün eğitim fakültesinde üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak Aral'ın Sırları konulu konferans verildi.

Erzincan Eğitim Fakültesi Başöğretmen salonunda düzenlenen konferansa Vali Refik Arslan Öztürk, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Erdoğan Büyükkasap, yüksek okul müdürleri ile çok sayıda üniversite öğrencileri katıldı.

Öğrencilerin oldukça ilgi gösterdiği Tufan'dan Turan Denizi'ne Turan Denizi'nden Günümüze Aral'ın Sırları konulu konferans saygı duruşunda durulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Konferansı veren Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak’ın öz geçmişi hakkında katılımcılara bilgi verilmesinin ardından kürsüye gelen Atatürk Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak, dünyanın oluşumu, ilk insanların varlığının tespiti, yıllar önce insanların anlaşma kabiliyetleri ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Dünya üzerinde yaşanan tufanlarla ilgili bilgiler sunan Parlak, daha sonra yıllar öncesinden günümüze kadar uzanan fosiller ve kalıntılar ile örnekler göstererek öğrencilere bilgiler aktardı.

İnsan nedir? Dünya nasıl oluşmuştur? İlk İnsandan bu yana yer yüzündeki yaşam ve yerküre değişimleri hakkında da katılımcılara bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Parlak, Parlak son olarak konferansında 10 binlerce yıllık tarihi olan Orta Asya kültürü ve yaşantılar hakkında bazı kesitler verdi.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 09:16:24
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 12:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?