4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Çakır'dan üniversite açıklaması

Erzincan Üniversitesinin son durumu hakkında açıklamada bulunan AKP Erzincan İl Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan’ın üniversite kurulması düşünülen diğer vilayetlere bakıldığında hem sosyal açıdan hem kültürel açıdan hem de alt yapı açısından en hazırlıklı illerden birisi olduğunu söyledi.

Erzincan Üniversitesi'nin alt yapısını daha da güçlendirmek için hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Çakır, “Üniversite hususu uzun süre Erzincan gündemini meşgul etmiş ve konu ile ilgili ne tür bir gelişme olsa Erzincan halkının bir anda dikkati bu hususa yöneliyordu. Biz bu güne kadar üniversite konusu ile ilgili net açıklama yapmamıştık ama yaklaşık 2 aydır Erzincan Üniversitesi'nin kurulmasında hiçbir engel kalmadığını ifade etmeye başladık. Bu bizim prensibimizden kaynaklanan bir yaklaşımdır. Biz bu konuyu çözmeden alt yapısı ile ilgili hazırlık yapmadan, o konu ile ilgili yaklaşım netleşmeden açıklama yapmıyoruz. Üniversite hususunda YÖK ile fikir alış verişinde bulunduktan sonra hükümetimiz 15 ilde Üniversite kurulmasına yönelik olarak bir kanun tasarısı hazırladı. Kanun tasarısı bakanlar kurulunda imzadan geçtikten sonra meclise sevk edildi. Mecliste geçtiğimiz hafta görüşüldü ve gerekli detaylar üzerinde çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Meclis kısmı da halledildikten sonra üniversite kanun tasarısında çalışmalar tamamlanmak üzeredir. Kanun tasarısının yasalaştırıldıktan sonraki süreçte tasarı Cumhurbaşkanlığına sunulacak. Cumhurbaşkanının da tasarıyı onaylayacağına inanıyoruz. Kanunun onaylanması ile birlikte Erzincan ve diğer 14 vilayette yapılan hazırlıkların meyvesi olan tabelalarını alacaklardır. Erzincan Üniversitesi herkese hayırlı olsun" dedi.

Üniversite kurulması gündemde bulunan 15 il arasında Erzincan’ın daha hazır olduğunu dile getiren Çakır, “Erzincan, üniversite kurulması düşünülen diğer vilayetlere bakıldığında hem sosyal açıdan hem kültürel açıdan hem de alt yapı açısından en hazırlıklı illerden birisidir. Yıllar öncesi Türkiye’nin çeşitli yerlerinde üniversiteler kurulduğunda hiçbir fakültesi olmadığı ve alt yapı hazırlığı olmadığı düşünüldüğünde Erzincan’ın 10 yıl önce üniversitesine kavuşmalıydı diye düşünüyorum" diye konuştu.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 09:00:57
Güncelleme :9 Aralık 2005 Cuma 12:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?