4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Dayak bilmeceye dönüştü

Erzincan'ın Refahiye İlçesi'ndeki çok programlı liseye ait pansiyonda kalan 110 öğrencinin, Okul Müdür Yardımcısı Y.G. tarafından sıra dayağından geçirildiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

Pansiyondaki tuvaletlerin tadilat dolayısıyla kapalı olması sebebiyle, bir öğrencinin tuvalet ihtiyacını binadaki bir çöp bidonuna yapmasının ardından yaşandığı ileri sürülen dayak iddiasıyla ilgili olarak, başlatılan soruşturma devam ederken, bugün Erzincan Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan ve İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın da incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gitti.

Kaymakam Köksal Şakarlar'la birlikte Çok Programlı Lise Müdürlüğü'ne giden Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul ve yurt yöneticileri ve öğrencilerle görüştü. Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, yetkililer ve öğrencilerle yaptığı görüşmelerin ardından, inceleme heyeti ile yurtta kalan ve daha önce dayak yedikleri öne süren bir grup öğrencinin bulunduğu müdür odasında basın mensuplarına konuyla ilgili açıklama yaptı.

Lisenin pansiyon bölümündeki dayak iddialarıyla ilgili inceleme yapmak üzere Refahiye'ye geldiklerini ifade eden Vali Vekili Ertekin, basının konuya hassasiyet göstermesini anlayışla karşıladıklarını söyledi. Kimsenin mağdur olmadan, olayın objektif bir şekilde incelenmesi ve soruşturmanın yürütülmesinin de önem arz ettiğini kaydeden Ertekin, Kaymakam Köksal Şakalar'ın olayın hemen ardından soruşturma başlatmasının memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayarak, "Biz de, olayın daha tarafsız bir şekilde, ileride 'bu konu örtüldü' şeklinde bir anlam çıkarılmaması için ilimizden 2 ilköğretim müfettişi görevlendirdik. Onlar konuyu tetkik edeceklerdir. Hükümetimizin çok yoğun demokratikleşme ve insan hakları gibi çalışmaları varken, devletimizin Erzincan'daki en üst temsilcisi olarak işkenceye müsamaha göstermemiz veya baskıyı, şiddeti tasvip etmemiz mümkün değildir. Daha demokratik bir şekilde her şeyin çağa uygun bir şekilde olması vazgeçilmez bir amacımızdır" şeklinde konuştu.

Dayak iddiasında bulunan öğrencilerle görüştüğünü anlatan Vali Vekili Ertekin, öğrencilerin kendisine bir mağduriyetlerinin olmadığını söylediklerine dikkati çekerek, "Tabii biz olayın soruşturma sonucunda ortaya çıkmasını istiyoruz. Ama ilin vali vekili olarak öğrencilerimizle bire bir görüşme yaptık. Bu da bizim olaya duyarlılığımızı gösteriyor" dedi.

Daha önce yurtta dayak yediklerini öne süren H.K. ve E.İ. ise basın mensuplarının soruları üzerine dayak yemediklerini ifade etti. H.K., kolunun dayaktan değil, daha önce köyde odun çarpması sonucu yaralandığını, E.İ. ise elinin evde kapıyı kapattığı sırada yaralandığını dile getirdi.
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan öğrenciler müdür odasından çıkarılırken, Vali Vekili Ertekin başkanlığındaki heyet de incelemelerini tamamladıktan sonra ilçeden ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 01:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?