4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Eğitim-Sen'den bakana uyarı

Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Erzincan Şubesi başkanı Rahmi Özden bir basın toplantısı düzenleyerek, "Erzincan’da öğretmen atamalarında ve görevlendirilmelerde çok fazla siyasi baskı yapılmaktadır. Buradan siyasilere sesleniyorum. Lütfen Milli Eğitim Müdürlüğündeki yöneticilere bu kadar baskı yapmayınız” açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı'na göndermelerde bulunan Özden şöyle konuştu: 

“Milli Eğitim Bakanı Öğretmenler günün nedeniyle yayınladığı mesajında öğretmenleri üstü kapalı suçlamaktadır. Sayın Bakan, sizi yetiştiren öğretmeninizden sınıfta bulunduğunuz sıralarda hiç maddi problemleri ile ilgili sözler duydunuz mu? Bu güzel günde yüz binlerce öğretmeni yapmadıkları bir durumdan dolayı neden uyarma ihtiyacı duydunuz. Sayın Bakan bir gün önce TBMM’de Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşülürken öğretmenlerin çalışma koşullarını bilen öğretmenleri temsil eden bir bakan gibi konuşmamanız bizleri üzmüştür. Eğer öğretmenler için herhangi bir iyileştirme yapmak istemiyorsanız bunu öğretmenleri suçlamadan da yapabilirdiniz.

Biz sayın Milli Eğitim Bakanından ek ders ücretlerini takip etmesini, Maliye Bakanlığından konuya olumlu bakmasını, Başbakandan bugün öğretmenlere ek ders müjdesini vermesini bekliyoruz. Bir okulda üç çeşit ücret alan öğretmen var bunlar kadrolu, sözleşmeli ve ders ücretli bu öğretmenler arasındaki ücret farkı çalışma barışını bozmaktadır. 130.000 öğretmen adayı bulunurken sözleşmeli ve ders ücretli öğretmen alınmasını anlamış değiliz."

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 09:18:52
Güncelleme :29 Kasım 2005 Salı 12:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?