4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Ekrem Kaya, öğrenci başkanı

2004-2005 eğitim yılı ile başlayan Öğrenci Meclis Başkanlık seçimlerinde sona gelindi. Merkez ve ilçelerden 39 okul meclis başkanının katıldığı ve 2 erkek 2 kız adayın yarıştığı il okullar meclis başkanlığı görevini fen lisesi ikinci sınıf öğrencisi Ekrem Kaya kazandı.

1 yıl boyunca yönetimi kazanan yönetim kurulu ise şöyle:

Başkan Ekrem Kaya, başkan yardımcıları imam hatip lisesinden Samet Ateş ve 75. Yıl İMKB lisesinden Barış Yiğit, yönetim kurulu üyeleri ise Alper Gökalp, Işıl Badem, Nuray Dalan, Alparslan Şahin.

39 okulun meclis başkanlarının katılımı ile dün teknik ve endüstri meslek lisesinde kapalı zarf usulü ile yapılan seçimleri 17 oy ile kazanan Ekrem Kaya ve yönetimi ayrıca ilk toplantılarını da dün yaparak Erzincan spor, sanat, bilim ve kültür komisyonlarını da oluşturdular.

Yapılan seçimler ve ilk toplantı sonrası görüşlerini aldığımız okullar meclis başkanı Kaya aldıkları sorumluluğun farkında olarak Erzincan’daki eğitim seviyesini yükseltmek için çalışacağız şeklinde konuştu.

Okullardaki eğitim standartlarını da yükseltmek çalışacaklarını ifade eden başkan Kaya “İyi bir seçim süreci geçirdik çeşitli propagandalar ve seçim atmosferi çerçevesinde okul okul gezerek bana verilen şansları değerlendirdim. Yaptığım konuşmalarda eğitimdeki tespit ettiğimiz sıkıntılar üzerinde yoğunlaşarak bu sorunlara çözüm üreteceğimizi söyledim. Yönetim kurulu olarak öncelikli çalışmalarımız da bu yöndedir. Okullarımızdaki okumak isteyen fakat maddi durumları iyi olmadığı için dershane veya özel ders gibi olanakları olmayan arkadaşlarımıza okullarda oluşturacağımız etüt programları ile yardımcı olmak istiyoruz. Veli öğretmen ile veli öğrenci arasında oluşan boşluğu doldurmak okul aile birlikleri ile görüşerek sorunlara ortak çözümler üretmek istiyoruz. Ankara’da yapılacak olan meclis başkanları toplantısında Erzincan’ı en iyi şekilde temsil ederek Erzincan’ın sesini bu platformlarda duyurmak istiyoruz" dedi.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 09:22:07
Güncelleme :16 Kasım 2005 Çarşamba 15:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?