4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

En sevilen öğretmen ve idareci

Erzincan Fatih Anadolu Teknik Lisesi okul öğrenci kurulu tarafından “okulun en sevilen öğretmeni” ve “okulun en sevilen idarecisi” seçimi yapıldı.

Yapılan seçim sonuçları 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde açıklandı. Seçimde Fatih Anadolu Teknik Lisesi müdür başyardımcısı Nevzat Tepe en sevilen idareci, okulun Tarih öğretmeni Kürşat Topuz ise en sevilen öğretmen seçildi.

Seçimlerin ardından Fatih Anadolu Teknik Lisesi habercileri Özel Bulgan ile Gökçen Telli okul müdür başyardımcısı Nevzat Tepe ile özel bir röportaj yaparak duygu ve düşüncelerini öğrendiler. Okul habercilerinin yapmış oldukları röportaj ise şu şekilde;
Haberciler, “Seçim sonuçlar açıklanınca neler hissettiniz?

Nevzat Tepe;
”Sonuçlar açıklandığında büyük bir mutluluk duydum.İnsanoğlu başkaları tarafından sevildiğini,takdir edildiğini hisseder ya da bu ifadeler doğrudan söylenirse tarif edilemeyecek kadar mutlu olur”

Haberciler; “Böyle bir sonuç bekliyor muydunuz?”

Tepe, “Böyle bir sonuç itiraf etmeliyim ki beklemiyordum. Ancak öğrencilerim öğrencilikleri sırasında pek hissetmeseler de onları ne kadar çok sevdiğimi mezuniyetleri sonrasında çok iyi anladıklarını biliyorum.Yani kalp kalbe karşıdır derler,demek ki bu dönemin öğrencileri onları ne kadar çok sevdiğimi mevzun olmadan anlamışlar.”

Haberciler, “Bu sonucu neye bağlıyorsunuz?”

Tepe, “Bu sonucu şunlara bağlıyorum;insan sevgisi insanlar birbirini sevip saydıkları sürece problemlerin büyük bölümü kendiliğinden hal olur.İnsanlar dürüst olurlarsa karşılarındaki insanlarla iletişimde zorlanmazlar.Çalışkan insanların hata yapmaları,kötü düşünmeleri mümkün değildir. Özetle felsefemiz” Yaradılanı severiz Yaradandan ötürü sizleri seviyorum”

Okulun habercilerinin okulun en sevilen öğretmeni olarak seçilen Kürşat Topuz ile yaptıkları röportaj ise şu şekilde;

Haberciler, “Seçim sonuçları açıklanınca neler hissettiniz?”

Topuz, “8 Ekim 2000 yılında okulumda göreve başladığımda zaten güzel bir ortama geldiğimi ve işimi severek yapacağımı anlamıştım. Aradan yıllar geçti ve öğretmenler gününde o muhteşem an geldiğinde severek yaptığım işimin de beni sevdiğini anladım.O gün yoğun bir duygusallık içerisinde en güzel mutluluğu,en yoğun sevgiyi ve en güzel anları yaşadım.Tüm öğretmen arkadaşlarımın ve öğrencilerime teşekkür ediyorum.”

Haberciler, “ Böyle bir sonuç bekliyor muydunuz?”

Topuz, “Böyle bir sonucu beklemekten ziyade böyle bir sonucu yaşamak,inanın çok daha güzeldi. Elbette öğrencilerimle pozitif yönde yaklaşımlarım vardı ama bunu bu şekilde yaşamak bambaşka bir duyguydu.”

Haberciler, “Bu sonucu neye bağlıyorsunuz?”

Topuz, “Böyle güzel bir sonucu neye bağlıyorum? Tabi ki sevgi,saygı,birbirini anlamak ve bir şekilde bir şeyleri paylaşmak. Ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim;okulumuzun öğretmen ve idareci ortamı bir çok yerde yok. Öğretmen arkadaşlar arasında çok güzel bir samimiyet ve paylaşım var. Her zaman iyi niyetin, samimiyetin, ortak sorumlulukların ve güzelliklerin bir arada olması dileğiyle hepinize teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. (Bu arada Fenerbahçe nin 4-0 lık yenilgisi dahi bu büyük mutluluğumu gölgeleyemedi!)”

Yasin Köz / Erzincan / Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 09:22:59
Güncelleme :28 Kasım 2005 Pazartesi 13:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?