4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

'Erzincan üniversitesi mutlaka kurulacak'

Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK), hükümete sadece 4 ilde üniversite kurulabileceği yönünde görüş bildirmesinin ardından bu illerin dışında kalan Erzincan'da konuyla ilgili tepkiler sürüyor.

YÖK'ün açıklamasından sonra konuyla ilgili düşüncelerini ifade eden yazılı bir açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya, Erzincan'a mutlaka üniversite kurulacağını belirtti.

Karakaya, "Erzincan Üniversitesi"nin de yer aldığı yasa tasarısının Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'ndan geçtiğini ifade etti. Açıklamasında, tasarının bu hafta Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçerek Meclis Genel Kurulu'na sevkedileceği kaydeden Tevhit Karakaya, "Bu yıl bitmeden Erzincan Üniversitesi kurulacaktır. Kimsenin tereddüdü olmasın.

Kimsenin aklında, gönlünde şüphe bulunmasın. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizlere güvenin. Erzincan Üniversitesi'ne büyük özlemle kavuşacağımız gün için bayram hazırlığı yapalım. Birbirimizi kutlayacağımız o güzel güne hazırlanalım" dedi.

AK Parti Hükümeti'nin 15 ile üniversitesi kurulmasıyla ilgili yasa tasarısına komisyonda destek veren CHP'li üyelere de teşekkür eden Tevhit Karakaya, genel kurulda da kendilerinden aynı desteği göreceğine inandığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 06:09:58
Güncelleme :2 Aralık 2005 Cuma 06:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?