4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Erzincan üniversiteye kavuşuyor

AK Parti Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya Erzincan Üniversitesinin kurulması ile ilgili kanun tasarısının 22 Kasım'da Meclis’e sevk edildiğini müjdeledi.

"Allah’a şükürler olsun. Bütün Erzincan, yüreğimizi birleştirdik, inandık, azmettik ve bitirdik. Ramazan Bayramı arifesinde Bakanlar Kurulunca imzalanan, Erzincan’ımızın da içinde bulunduğu '15 İle Üniversite Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı', bu akşam (salı) Meclis’e sevk edildi" diyen Karakaya “Böylece Erzincan en büyük özlemine kavuşuyor. Erzincan Kızıl Elma’sına kavuşuyor. Erzincanlımızın ortak özlemi, büyük düşü gerçeğe dönüşüyor. Erzincan Üniversitesi kuruluyor” dedi.

“İlk günden beri daima 'Bize güvenin, bize inanın, Erzincan Üniversitesi mutlaka kurulacak” dedik'. Bize güvenen Erzincanlımızı mahcup etmedik" diyen Karakaya, "Erzincan Üniversitesi hepimizin rüyası idi. Çok şükür gerçek oldu. Üniversitemizin kurulması aşamasında gönlüyle, yüreğiyle, diliyle, duasıyla desteğini esirgemeyen Erzincan halkına, Sivil toplum örgütlerimize ve kamu kurum ve kuruluşlarımıza binlerce, milyonlarca teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Meclise sevk edilen kanun tasarısında Erzincan’ın yanı sıra şu iller bulunuyor; Kırşehir, Kastamonu, Düzce, Burdur, Uşak, Rize, Tekirdağ, Aksaray, Giresun, Çorum, Yozgat, Adıyaman, Ordu ve Amasya.

Yasin Köz / Kethaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 09:19:16
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 12:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?