4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Erzincan'a üniversite müjdesi

AKP MKYK Üyesi ve Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya, Erzincan Üniversitesi'nin de içinde yer aldığı 15 ilde üniversite kurulmasına dair yasa tasarısının Bakanlar Kurulu toplantısında imzalanarak Meclis'e sevk edildiğini söyledi.

Milletvekili Tevhit Karakaya, Erzincanlılar'ın, en büyük hayali olan üniversitesine verilen büyük mücadeleler sonucu kavuşmakta olduğunu belirtti.

Karakaya, AK Parti iktidarı döneminde Erzincan Üniversitesi'nin kurulması için uğraş verdiklerini, heyecanla, kararlılıkla çalıştıklarını belirtti. Karakaya, "Erzincan halkının yıllardır umutla beklediği Erzincan Üniversitesi yasa tasarısı Meclis'e sevk edilmiştir.

İnşallah Erzincan, Kurban Bayramı'na varmadan üniversitesine kavuşacak ve Erzincan'ın 3 yıldır değişen talihini, 3 yıldır yenilenen umutlarını doruğa taşıyacağız. Bir hayali gerçeğe dönüşen Erzincan bir ilim merkezi, bir cazibe merkezi haline gelerek Doğu'nun parlayan yıldızı olacaktır" dedi.

Erzincan'ın ortak özlemi, umudu ve de en büyük düşü gerçekleşsin diye, gece gündüz demeden, polemiklere kapılmadan, olumsuz ve karamsar söylemlere itibar etmeden, laf üretmeden sadece çalıştıklarını ifade eden Karakaya, "Her zaman 'Erzincan Üniversitesi mutlaka kurulacak' sözünü verdik. İşte bir kez daha sözümüzü tutuyor, yaptığımız işi konuşuyoruz. Yolun sonuna geldik. Kaf Dağı'nın arkasında gerçekleşmedik hayal bırakmadık. Erzincan Üniversitesi ilimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Yasanın Meclis'te komisyon görüşmelerinden sonra Genel Kurul'da oylanmasının uzun bir süre almayacağını söyleyen Karakaya, göreve geldikleri ilk günden bu yana üniversitelerine mutlaka kavuşacaklarını hep söylediklerini hatırlattı.

Karakaya, "Bu gaye ile uzun yıllardan beri unutulan Fen Edebiyat Fakültesi'ni 2003 yılında kurduk. Böylece altyapı kriterleri tamamen hazır hale geldi. Biz inanıyorduk. Sizlerin de inanmanızı istedik. Yüreğimizi koyduk. Azmettik ve başardık. Bundan daha büyük mutluluk olur mu?" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 16:23:38
Güncelleme :5 Kasım 2005 Cumartesi 16:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
üniversiteli IP: 85.96.103.xxx Tarih : 10.11.2005 16:26:08
sayın milletvekilim seçilip gittiğinizden beri bir üniversitedir gidiyor yok önemli adımlar atıldı yok bayram müjdesi biz bir değişiklik göremedik laf değil icraat istiyoruz saygılar