4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Erzincan'da güzel sanatlar kursu

Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Güzel Sanatlar ve Eğitim fakültelerinin resim bölümüne girmek isteyen öğrencilere yönelik açılan resim kursuna Erzincan genelinden 13 öğrenci müracaat etti.

Üniversitelerin resim bölümü sınavlarının yapılacağı güne kadar açık tutulacak kursa katılmak isteyen öğrencilere başvuru için tanınan süre ise hafta sonu sona eriyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi'nde düzenlenen kurslarda öğrencilere ders veren Erzurum Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu Orhan Taşkesen,

“Geçen yıl düzenlene kursumuza 9 öğrenci iştirak etmişti. Geçen yılla bu yıl karşılaştırıldığında başvuru oranı iyi olmasına rağmen Türkiye geneli ile karşılaştırıldığında kursa talebin oldukça düşük olduğu görülüyor. Erzincan’da tek bir kurs var. Diğer illerde ise Erzincan’ın aksine birçok kurs açılıyor ve bu kurslara talep oldukça fazla oluyor. Erzincan’da Güzel Sanatlar Fakültesi faaliyete geçtiği taktirde bu alanda öğrencilerden yoğun talep gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Yasin Köz / Kenthaber - Erzincan
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 13:04:41
Güncelleme :13 Ağustos 2005 Cumartesi 01:33:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet kayhan IP: 88.228.116.xxx Tarih : 18.09.2008 21:47:31

orhan hoca sana başarılar dilerim.