4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Gençlik derneğinden protesto

Erzincan Gençlik Derneği Gençlik Federasyona bağlı bir gurup öğrenci dün Vakıflar İş Hanı önünde toplanarak “Öğrenci Haklarımızı İstiyoruz” sloganı ile ülke genelinde bir kampanya başlattıklarını açıkladı.

Gurubun basın bildirisinin ardından Vakıflar İş Hanı önünden geçen bir bayan “Erzincan’ın ismini kirletmeye kimsenin hakkı yok. Ne yapacaksanız gidin başka bir yerde yapın. Siz öğrencisiniz gidin öğrenciliğinizi yapın” diye tepki gösterdi.

Erzincan Gençlik Derneği gençlik federasyonu adına açıklamada bulunan derneğin yönetim kurulu üyelerinden, Evin Timtik, bugün Gençlik Federasyonu olarak “Öğrenci Haklarımızı İstiyoruz” sloganıyla ülke çapında bir kampanya başlatıyoruz. Kampanyamız süresince, lise ve üniversitelerde öğrencileri mağdur eden uygulamaları tespit etmekle kalmayıp sorunların çözümlerini de ortaya koyacağız. Öğrenim ve katkı kredilerinin kaldırılıp her öğrenciye yeterli ve karşılıksız burs, yetersiz, sağlıksız ve pahalı yurtlar yerine ucuz, sağlıklı yeterli miktarda yurt, sağlık güvencesi gözetmeksizin ücretsiz tedavi ve ilaç imkanı sağlayacak bir sağlık sistemi, okul ve yurtlardaki yemekhane ve kantin fiyatlarının ucuzlatılıp dışarıdan alışveriş imkanı, yaz okulları, çan eğrisi ve KPSS’nin kaldırılması, üniversitelerdeki sınav sistemindeki karmaşaya son verilip her üniversitede öğrencilerin belirleyeceği ortak ders geçme sistemi gibi birçok akademik talebimizi dile getireceğiz” diye konuştu.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 09:17:50
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 13:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?