4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Gıdayı anlatan resimlere ödül

Dünya Gıda Günü sebebiyle Erzincan Tarım İl Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulları arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin'in odasında düzenlenen sade törende, gıdayla ilgili en güzel resmi yapan öğrencilerin ödüllerini Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin ve Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Özcan Tekin verdi.

Resim yarışmasında dereceye giren öğrencileri tebrik eden Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, dünyada 1 milyar insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu hatırlatarak, gıda yetersizliğinin yeryüzünün en önemli problemlerinin başında geldiğini ifade etti. 1996 yılında dünyanın önde gelen ülkelerinin dünyada açlık çeken insan sayısını 2015 yılına kadar yarıya düşürmeyi hedeflediğini belirten Hakan Kubalı şunları söyledi:

"Açlığa ve gıda yetersizliğine karşı acilen bir şeyler yapılmalıdır. Aksi takdirde dünyayı karanlık bir gelecek bekliyor. Bunun için öncelikle insanlığı açlığa karşı bilinçlendirmek gerekiyor. Sizler, bu yarışmadaki resimlerle bu konuda üzerinize düşen görevi yapmış oluyorsunuz".
Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin de konuşmasında, Dünya Gıda Günü sebebiyle Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilköğretim okulları arasında ortaklaşa düzenlenen etkinliklerin ilgi görmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, dereye giren öğrencileri tebrik etti.

Konuşmaların ardından resim yarışmasında 1. olan Merkez İlköğretim Okulu öğrencisi Arzu Baki'ye ödülünü Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, 2. olan Çağlayan İlköğretim Okulu öğrencisi Gönül Açık'ın ödülünü Tarım İl Müdürü Abdülbaki Şahin, 3. olan Merkez İlköğretim Okulu öğrencisi Didem Özdemir'in ödülünü de Kontrol Şube Müdürü Özcan Tekin verdi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 14:02:57
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 14:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?