4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Kaban: Müjdeler olsun

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, 15 ile 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısını kabul etti. Erzincan Milletvekili Talip Kaban, zor olanı başardıklarını üniversitenin kurulmasında artık bir engelin bulunmadığını açıkladı.

Erzincan Milletvekili Talip Kaban açıklamasında; “Erzincan Üniversitesi de dahil olmak üzere 15 ilde kurulacak yeni üniversiteler kanunu TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonundan geçmiştir. Zor olanı başardık Erzincan Üniversitesinin kurulması için önünde engel kalmamıştır. Tüm Erzincan halkına hayırlı uğurlu olsun. Plan Bütçe Komisyonunda görüşülecek tasarının önümüzdeki hafta sonuçlanmasını bekliyoruz. Aralık ayı içerisinde Meclisin gündemine gelecek olan tasarı hiçbir engellemeyle karşılaşmadan Meclis’ten geçecektir. Üniversitelerimizin kurulmasını istemeyen bir takım kişiler değişik açıklamalar yaparak akılları karıştırmak isteyebilirler, halkımız bunları fazla düşünmesin. Üniversitemizin kurulma kararını meclisimiz verir ve yine tekrarlıyorum tasarı çok yakında meclisten geçecektir. Komisyonda görüşülenleri de kısaca özetlersek; Yeni kurulan üniversitelere, önergelerle yeni fakülteler ve meslek yüksekokulları eklenirken, vakıf üniversitelerinin ita amirinin mütevelli heyeti başkanı olmasını öngören değişiklik önergesi de kabul edildi. TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda, Erzincan, Kırşehir, Kastamonu, Düzce, Burdur, Uşak, Rize, Tekirdağ, Aksaray, Giresun, Çorum, Yozgat, Adıyaman, Ordu ve Amasya'da üniversite kurulması kabul edildi.

Tasarıya göre, daha önce başka üniversiteler bünyesinde eğitim veren fakülte ve yüksekokulların bütçe, teşkilat, kadro, demirbaş ve her türlü malları, yeni kurulan üniversitelere devredilecek.

İl sınırları içerisinde bulunan tüm fakülte ve yüksek okullar yeni kurulacak üniversitelere bağlanacak. Buna göre; Erzincan Üniversitesi: Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı Sağlık Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Refahiye Meslek Yüksekokulu, Tercan Meslek Yüksekokulu ile Fırat Üniversitesi'ne bağlı Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu ile Kelkitde bulunan Atatürk Üniversitesine bağlı Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu ve ilimizdeki, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü'nden oluşacak. Yine tartışılan İlahiyat Fakülte ve Yüksek Okullarıda Kurulacak Üniversitelere bağlanması kabul edilince ilimizdeki İlahiyat Meslek Yüksek Okuluda Erzincan Ünivertesine bağlanmış oldu.”

Saliha Kara / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 09:36:57
Güncelleme :2 Aralık 2005 Cuma 14:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?