4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Kız meslek lisesinden bir ilk

Erzincan Anadolu Kız Meslek Lisesi yapmış olduğu başarılı projelere bir yenisini daha ekledi. Ağırlama ve gıda teknolojisi bölümü tarafından hazırlanarak Avrupa Birliği'ne sunulan ve Avrupa Birliği'nden onay alan “Yiyecekleri hazırlama ve pişirme tekniklerinin Avrupa’daki teknikler ile karşılaştırılması” adlı projenin uygulamalı eğitimi İtalya’da yapıldı.

Erzincan Kız Meslek Lisesi'nden 1 yönetici 5 öğretmen olmak üzere toplam 6 kişinin katıldığı uygulamalı ve teorik çalışmalar 13-27 Kasım 2005 tarihinde İtalya’da yapıldı.

2571 proje başvurusu yapıldığı ve bunlardan 347 projenin kabul edildiğini belirten Erzincan Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdiresi Sadakat Çevik, “Sunulan projeler içerisinde okulumuz Ağırlama ve gıda teknolojisi bölümü tarafından hazırlanan projede yer almaktadır. Bu kapsamda İtalya’da projemiz ile ilgili uygulamalı ve teorik çalışma yapmak için ben ve 5 öğretmen arkadaşım birlikte İtalya’ya giderek 15 günlük bir eğitime katıldık. Bu eğitim bizler açısından oldukça faydalı geçti. Projemizin başarıya ulaşmasının en büyük nedenlerinden biri ise ekip olarak düzenli bir çalışma ortaya koymamızdır. Bu manada projede emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Projenin hazırlayıcısı olan Kız meslek lisesi ağırlama ve gıda teknolojisi bölümü şefi Nuran Taşdemir de projenin hazırlanma amaçları hakkında bilgi vererek, “Avrupa Birliği'ne gönderdiğimiz projenin ismi 'Yiyecekleri Hazırlama ve Pişirme Tekniklerinin Avrupa’daki Teknikler ile Karşılaştırılması'dır. Bu kapsamda hazırlamış olduğumuz projemiz Avrupa Eğitim ve Gençlik Merkezi başkanlığı tarafından kabul gördü. 2571 proje arasından seçildi. 13-27 kasım 2005 tarihleri arasında projemiz ile ilgili olarak İtalya’da yapılan uygulamalı ve teorik çalışmaların yapıldığı bir eğitime katıldık” diye konuştu.

Türk Mutfağının İtalyan mutfağından daha zengin çeşitlere sahip olduğunun altını çizen Nuran Taşdemir, “Türk mutfağı ile İtalyan mutfağı arasında bazı benzerlikler var. İtalyan mutfağı makarna ve pizza ağırlıklı bir mutfak fakat Türk mutfağının çeşidi ve özellikleri daha fazla. İtalyanlar daha kısa süre içerisinde yapılabilecek pratik yiyecekleri seçerken Türk mutfağında hazırlanan yiyecek çeşitleri daha uzun sürede hazırlanıyor bunun yanında Türk mutfağında bulunan çeşitler İtalyan mutfağında mevcut değil. Projemizin şu anda yaygınlaştırılması için çalışmalar başladı. İtalya da kaldığımız süre içerisinde edindiğimiz bilgiler tecrübeleri burada öğrencilerimizle, velilerimizle ve Erzincan halkı için çalışmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.

İtalya’da 15 gün süren uygulamalı eğitim ve teorik çalışmalara Erzincan’dan katılan öğretmenlerin isimleri ise şöyle; Okul Müdiresi Sadakat Çevik, Proje Sorumlusu ve İngilizce öğretmeni Aslı Turgut, Resim Öğretmeni Semiye Karaman, Ağırlama ve Gıda Teknolojisi Öğretmeni Güler Yaylacı ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Öğretmeni Yaşar Can.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 12:52:50
Güncelleme :23 Aralık 2005 Cuma 14:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?