4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Lisede buruk seçim

İki yıl önce Türkiye genelinde başlatılan okul seçimleri tüm yurtta devam ederken Erzincan Kazım Karabekir Lisesi'nde de seçimler buruk bir şekilde yapıldı.

700 öğrencinin okuduğu Kazım Karabekir Lisesi'nde 11 öğrencinin aday olduğu seçimlerde 2 öğrenci seçimden çeklince 9 aday yarıştı. Geçtiğimiz Pazartesi günü ders esnasında fenalaşan lise birinci sınıf öğrencisi Mehmet Demirci’nin hayatını kaybetmesi nedeniyle seçim heyecanı üzüntüye dönüştü.

Ders esnasında fenalaşarak hayatını kaybeden arkadaşlarının üzüntüsünü yaşanan Kazım Karabekir lisesi öğrencileri, sandık başına giderek okul temsilcilerini seçtiler.

Yapılan seçimin ardından sandıklar açıldı ve verilen oylar kurul tarafından değerlendirildi. Seçimi 700 öğrenciden 191’inin oyunu alan Kasım Kağan Özlok kazandı.

Okul temsilcisi seçimleri hakkında bilgi veren Kazım Karabekir liseli Müdür vekili Şeref Tulgar, “ Öğrencilerimiz ilk olarak sınıf temsilcilerini seçmişlerdi. Bu günde burada okul temsilcisinin seçilmesi için öğrencilerimiz sandık başına gittiler. Aday olan 11 öğrenci ilk olarak bir hafta kadar seçim propagandası yaptılar. Seçim propagandaları yapılırken iki öğrenci seçimlere girmekten vaz geçince bu gün 9 aday okul temsilcisi olabilmek için yarıştı. Burada yapılan seçimler gerçeğini aratmayacak kadar iyi şekilde hazırlandı. 4 adet sandık kurduk her sandığın başına bir sandık başkanı ile sandık üyeleri koyduk ayrıca bir kişide gözlemcilik yaptı. Sandıklarımızı yüksek seçim kurumundan aldık, mühürledik. Burada tamamen demokratik bir seçim olmuştur. Geçtiğimiz günlerde sağlık sorunları yaşayan bir öğrencimiz ders esnasında fenalaşark kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bu nedenden dolayı seçim heyacanımız biraz buruk geçti. Öğrencimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisinde bu gün burada bulunmaktayız” diye açıklamada bulundu.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 11:06:36
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 12:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?