4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Minik yürekler ihtiyaçlı aileleri unutmadı

Özel Otlukbeli ilköğretim okulu tarafından geleneksel hale getirilen Fakir ailelere yardım kampanyası kapsamında öğrencilerin harçlıklarını biriktirerek aldıkları gıda maddeleri 250 aileye dağıtılıyor.

Özel Otlukbeli ilköğretim okulu tarafından geleneksel hale getirilen Fakir ailelilere yardım kampanyasının bu yıl ki bölümünde öğrenciler harçlıklarını biriktirerek ihtiyaç sahibi 250 aileye yardım yaptılar.

4. Geleneksel Fakir Ailelere Yardım Kampanyası'nı gerçekleştiren Özel Otlukbeli ilköğretim okulu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklar ile velilerini yanlarına alarak alışveriş yerlerinde yaklaşık 25 kilogramlık gıda paketleri oluşturdu.

Kampanyaya 250 öğrenci katılırken, öğrencilerin getirdiği gıda maddeleri ile 250 ihtiyaçlı aile Ramazan ayı içerisinde öğrenciler tarafından sevindirildi. Kendi evlerinde pişirecek yiyecekleri olduğunu ve Ramazan ayı sebebiyle her evde yemek pişirilmesi gerektiğini söyleyen öğrenciler, ihtiyaçlı insanlara yardım etmek için bu şekilde bir çalışma yaptıklarını söylediler.

Özel Otlukbeli İlköğretim okul idaresi tarafından tesbit edilen ihtiyaçlı durumdaki ailelere öğrenciler tarafından hazırlanan gıda poşetleri öğrenciler tarafından ailelere teslim edilmeye başladı.

Yaptıkları çalışmayı geleneksel hale getirdiklerini açıklayan Özel Otlukbeli İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Hüseyin Aras, amaçlarının öğrencilerin sosyal duyarlılığa sahip olmalarını sağlamak olduğunu söyleyerek, "Yardıma muhtaç olmak utanılacak bir durum değildir. Yardıma muhtaç olan insanlarımızın gözetilmesi gerekir, özellikle Ramazan ayı içerisinde bu insanlara yardım elinin ulaşması lazım. Evlerinde iftar yapmaya güçlük çeken insanların bu kampanyalar ile neşelendirilmesi sağlanmaktadır” açıklamasında bulundu.

Öğrenciler hazırladıkları yardım paketlerini yanlarına alıp, servis araçlarına binerek tesbit edilen ihtiyaçlı ailelerin evlerine paketleri teslim ediyor.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 09:37:33
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 12:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?