4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Okul problemi çözüme kavuşuyor

Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, Erzincan'da inşaatları devam eden okulların hizmete girmesiyle önümüzdeki yıldan itibaren önemli bir sorunun çözülmüş olacağını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın, Erzincan'da okullaşma oranının çevre illere nazaran yüksek düzeyde olduğunu ifade etti.

Yalçın, "Bir tarafta kuruluş çalışmaları devam eden okullar, diğer tarafta yapılması planlanan yeni okullar bulunmaktadır. Valimiz Sayın Refik Aslan Öztürk'ün girişimleriyle Toplu konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kızılay Mahallesi'ne 24 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırılacak. Yine Türk Telekom tarafından ilimiz merkezine 24 derslikli ilk öğretim okulu yapılması planlanmıştır. Bu okulumuzun da ihalesi yapılmış olup inşaatına bu yıl içerisinde başlanılacak. Erzincan merkeze bağlı Çukurkuyu beldesi ile Üzümlü İlçesi Karakaya beldesinde yapılacak olan ilköğretim okullarının ihaleleri Ekim ayı içerisinde yapılarak inşatlarına başlanılması planlanmıştır. 2006 yılı yatırım program çalışmaları devam etmekte olup, bu çalışmalar tamamlandığında Erzincan'da eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemleri büyük ölçüde çözüme kavuşturmuş olacağız. Ayrıca İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından yaptırılan ve geçen yıl inşaatına başlanan 24 derslikli ilköğretim okulumuz da Ekim ayı itibariyle teslim edildiği takdirde eğitim öğretime açılacak" dedi.

TAŞIMALI EĞİTİME 576 BİN YTL

Yeni eğitim-öğretim döneminde Erzincan genelinde yapılmakta olan taşımalı eğitim sistemine de değinen Aydın Yalçın, şunları söyledi:

"İl merkezinde 13 merkezden taşımalı eğitime tabi tutulan öğrenci sayısı bin 56 olup bunlar için 166 bin 247 YTL harcama yapılırken, taşımalı eğitim yapılan ilçelerimizde ise Çayırlı'da 7 merkezde 29 yerleşim alanından 387 öğrenci için 95 bin YTL, Üzümlü'de 4 merkezde 15 yerleşim alanından 242 öğrenci için 45 bin YTL, İliç'de 1 merkezde 24 yerleşim alanından 261 öğrenci için 70 bin YTL ve Kemaliye'de 3 merkezde 261 öğrenci için 32 bin YTL harcama yapılacak. İlimiz merkezi ile 4 ilçede toplam 2 bin 86 öğrenci 140 araçla taşınacak. İl merkezi başta olmak üzere Çayırlı, Üzümlü, İliç ve Kemaliye ilçelerinde taşıma yapılacak okul sayısı 28, taşıma yapılacak yerleşim alanı sayısı ise 150 olarak belirlenmiştir. Refahiye, Kemah ve Tercan ilçelerinde Yatılı Bölge Okulu bulunduğundan taşımalı eğitim yapılmamaktadır. Yeni eğitim öğretim yılında taşımalı eğitime Erzincan merkez ve ilçeler dahil 408 bin YTL taşıma ücreti, 161 bin YTL yemek ücreti olmak üzere toplam 576 bin YTL tahsis edildi."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 12:22:33
Güncelleme :29 Eylül 2005 Perşembe 19:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?