4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Teknolojinin son harikası öğrencilerin hizmetinde

Atatürk Üniversitesi Erzincan eğitim Fakültesi bünyesinde oluşturulan Kültür Merkezi öğrencilerin hizmetine açıldı.

İçerisinde 3 adet teknoloji salonu, 75 kişilik okuma salonu. 35 bilgisayar bulunan bilişim merkezi, 330 kişilik çok amaçlı Başöğretmen salonu ve on bin kitaba sahip bir kütüphanenin yer aldığı Kültür Merkezi öğrencilerin hizmetine girdi.

“Nitelikli insanlar nitelikli ortamlarda yetişir” ilkesi ile yola çıkan Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Fakültesi idari personeli tam donanımlı kültür merkezini oluşturarak öğrencilerin hizmetine açtı.

Büyük emekler ile oluşturulan kültür merkezi dün alışılagelmişin dışında tören yapılmadan basın mensuplarına gezdirilerek öğrencilerin kullanımına açıldı.

Basın mensupları ile Eğitim Fakültesi bünyesinde oluşturulan Kültür Merkezini gezen Eğitim Fakültesi Dekan’ı Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, kültür merkezinin öğrencilerin eğitimine büyük ivmeler kazandıracağını açıkladı.

Atatürk üniversitesi Erzincan eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Kültür Merkezinde Yükselen eğitim anlayışına göre hazırlanmış 3 adet teknoloji salonu, 75 kişilik okuma salonu. 35 bilgisayar ile sürekli açık, sınırsız ve ücretsiz bilgisayar kullanımı ve Internet hizmeti verecek çağdaş dizayna sahip bilişim merkezi, 330 kişilik çok amaçlı son teknoloji ürünü görüntü ve ses sistemleriyle donatılmış baş öğretmen salonu, geniş, ferah ortamı bireysel çalışmalar için hazırlanmış ve on bin kitaba sahip bir kütüphane yer alıyor.

Kültür Merkezinin gezilmesinin ardından açıklamada bulunan Erzincan eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, Kültür merkezi alanındaki çalışmaların belirlenen stratejik plan doğrultusunda devam edeceğini açıkladı.

Kültür Merkezinin oluşmasında Fakülte personelinin özverili çalışmaları olduğunu ifade eden Büyükkasap, “Son teknoloji Kültür Merkezimiz öğrencilerimize büyük faydalar sağlayacaktır. Fakülte bünyesinde oluşturduğumuz kültür merkezi içerisinde 3 adet teknolojik sınıf, öğrencilerimize günde 13 saat hizmet verebilecek bir kütüphane, 35 bilgisayarın olduğu bilişim merkezi, 75 kişilik okuma salonu ile 330 kişi kapasiteli Başöğretmen konferans salonu yer almaktadır. Çağdaş eğitim anlayışında artık arka arkaya sıralar ve öğretmen merkezli bilgi aktarımına dayanan eğitim anlayışları ortadan kalktı. Öğrencilerin doğrudan dünyaya adapte olabilecekleri, dünyada ki gelişmeleri takip ederek, kendilerini evrensel standartlara taşıyabilecekleri bilgiye ulaşma yollarını kullanabilecekleri eğitim anlayışı hakimdir. Kültür merkezimizin de temel anlayışında bu düşünce yatmaktadır. Burada önemli olan bu fiziki mekanları hazırlamak bu güzellikleri fiziki olarak sunmak değil, asıl olan buralara anlam kazandırmak, buraları fonksiyonel olarak kullanabilmektir. Önemli olan huzur ortamı içerisinde bu güzelliklerden faydalanmaktır. Burada öğrencilerimize büyük görevler düşmektedir. Biz idareciler olarak öğrencilerimiz için hizmet hazırlamaya bir sınır getirmiyoruz, biz onlar için varız” diye açıklamada bulundu.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 10:01:31
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 14:26:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?