4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

1 YTL'lik top için...

Erzincan 1. Kültür, Sanat, Tulum Peyniri, Bakır ve Leblebi Festivali etkinlikleri kapsamında çocukların oynaması için futbol topu dağıtımı yapıldı. Değeri 1 YTL olan futbol toplarını almak için büyükler mücadele edince, ortaya ilginç görüntüler çıktı.

İzdihama neden olan futbol topu dağıtımında, çocuklardan çok büyükler ilgi gösterdi. Büyükler futbol topu alabilmek için belediyenin kamyonunu istila ederken, bazı göreviler ise kendilerini telefon kulübelerine saklayarak top dağıtımını güçlükle yapabildi.

Arada kalan bazı çocuklar ise ezilme tehlikesi geçirdi. Geçtiğimiz (14.08.2005) gece belediye tarafından düzenlenen konser alanında izdiham olmaması için futbol topu dağıtımı dün (15.08.2005) Cumhuriyet Meydanında yapıldı.

Belediyeye ait kamyon ile getirilen yaklaşık 3 bin adet futbol topu dağıtımında, vatandaşlar top alabilmek için birbirini ezdi. Çuvallar içerisinde getirilen toplar ilk önce sırayla dağıtılmak istendi. Ancak çuvallara saldıran vatandaşlar izdihama neden oldu.

Kamyon içerisinde bulunan toplar, vatandaşlar tarafından adeta talan edilirken, insanlar ezilme tehlikesi geçirdi.

Bir görevli ise telefon kulübesi içerisine girerek değeri 1 YTL olan topları kulübeden dışarı atarak dağıttı. Cumhuriyet meydanının değişik noktalarında dağıtım yapmak isteyen görevliler, vatandaşın baskısı sebebiyle çuvalları bırakıp kenarı çıktı. Çuvalların içinde ki topları almaya çalışan vatandaşlar birbirleri ile kavga edercesine topları almaya çalıştı. Bazı vatandaşlar ise izdiham sebebiyle saatlerini ve cep telefonlarını kaybetti. Kimi vatandaşın 3–4 top aldığı dağıtım esnasında, çocuklardan çok büyüklerin top alma mücadelesi ilginç görüntüler ortaya çıkarırken, top almayı başaranlar evlerine mutlu döndü.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 08:42:53
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 15:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?