5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Fidanlar baharda canlandı

Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 2006 sonbaharında ekilen 1 milyon çam fidanı ve 500 bin badem tohumu bahar aylarıyla birlikte canlandı. 

Kurum tarafından Erzincan ve çevresinde erozyonu engellemek amacıyla yürütülen teraslama çalışmaları kapsamında, Yaylabaşı, Yalnızbağ, Refahiye yol güzergahında bulunan Davarlı köyü ağaçlandırma alanında dikilen fidanların büyük bir bölümü tuttu. 

Fidan dikimi yapılan alanlarda incelemelerde bulunan Orman İşletme Müdürü Ali Osman Sertbaş, yaptığı açıklama da, 2006 yılı sonbahar aylarında başlayan ekim çalışmalarında ilk etapta 1 milyon adet çeşitli ağaç fidanlarının toprakla buluşturulduğunu ifade etti. 

Erzincan'a 15 kilometre uzaklıkta bulunan Davarlı köyü ağaçlandırma alanında 500 bin adet badem tohumu diktiklerini belirten Sertbaş; "Amacımız Erzincan ve çevresinde erozyonu engellerken köylülerimize de gelir kaynağı sunmaktı. Bu nedenle Davarlı köyü çevresinde dikilen badem tohumlarında büyük bir başarı elde ettik. Dikilen tohumların yüzde yüzünün tutması bizleri çok sevindirdi. Erzincan'da ilk defa büyük miktarda böyle bir dikim denedik ve başarı elde ettik. Bundan sonra köylülerimizin bu fidanları koruması gerekiyor. 3-5 yıl içerisinde ürün vermeye başlayacak olan badem fidanlarından iyi bir gelir elde edileceğini umuyorum."dedi. 

Ali Osman Sertbaş, 2007 yılında buralarda yeniden ağaçlandırma çalışması yapılacağının da altını çizerek; " Erozyon ile birlikte Erzincan ve çevresinde büyük oranda toprak kaybı yaşanıyor. Kurum olarak bunun önüne geçebilmek amacıyla olumlu sonuç aldığımız bölgelerde ağaçlandırma çalışmalarını artıracağız" dedi.


İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2007 Pazar 12:15:27
Güncelleme :13 Mayıs 2007 Pazar 12:17:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?