18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kabataş köyü tüm Türkiye'ye örnek!

Erzincan'ın Kemaliye ilçesi Kabataş Köyü Kalkındırma Derneği, İstanbul'da faaliyet gösteren dernekler içerisinde yönetim kurulunda kadınlarında görev yaptığı tek dernek özelliğine sahip.

İstanbul'da yaşayan Erzincanlıların kurdukları çok sayıda köy derneği bulunmakta. Bunlarla yanında her ilçenin ayrı bir derneği var. Gurbette sıla özlemini gidermek ve doğup büyüdükleri topraklara hizmet etmek, oraların ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile kurulan bu derneklerin bir çoğunun kendisine ait çeşitli bölgelerde dernek merkezleri de bulunuyor.

KABATAŞ KÖYÜ DERNEĞİ ÖRNEK
1948 yılında oluşumuna başlanan Kemaliye Kabataş Köyü Kalkındırma Derneği bugünlerde gerçekleştirdiği çalışmalarla herkese örnek oluyor. Dernek yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğu ise kadınlardan oluşuyor. Buda İstanbul'da faaliyet gösteren Erzincan köy dernekleri arasında bir ilk. Kabataş Köyü Kalkındırma Derneği yönetimi haricinde hiçbir köy dernek bayan yönetici bulunmuyor.

Düzenlenen faaliyet ve çalışmalarda aktif rol oynayan bayan yöneticiler, dernek içerisinde oluşturdukları kadınlar komisyon üyeleri Kabataş köyü bayanlarla çeşitli etkinlikler düzenleyerek bir araya geliyor. Kabataş Köyü Kalkındırma Derneği Başkanı Atilla Darzan, görevde bulundukları süre içerisinde derneğe büyük bir etkinlik kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Darzan," Her yıl çeşitli zamanlarda etkinlikler düzenliyoruz. Büyük bir katılımın sağlandığı bu organizasyonlarla derneğimizin sesini tüm Türkiye'ye duyurmaktayız"dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 14:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Eginli IP: 85.181.180.xxx Tarih : 19.01.2008 14:50:28

Bu haber hem mutluluk verici hem de üzücü. Bir Kemaliyeli olarak, Kemaliyeli bayanlarin bu girisimci ve katilimci ruhundan, Kemaliyeli erkeklerin de onlara hak ettikleri imkanlari vermelerinden dolayi gurur duydum. Üzüntü cerici olan ilk defa bir Erzincan köy derneginin bu seviyeye gelmis olmasi. Oysa Erzincan cevre illerle kiyaslandiginda düsük bir gelire ama modern bir insan yapisina sahip. Erzincanlilar, ülkenin batisindakilerin siklikla kullandiklari ve fazlasiyla negativ anlam yükledikleri "dogulu" sözlügünün kendilerini ifade edemeyecegini iyi bilirler. Ama bu modernligi eyleme dökmekte de gecikmemek gerekir.